În urmă cu câțiva ani supravegherea unei case sau firme era un lucru costisitor și dificil. Acum însă, tehnologia a avansat atât de mult încât prețurile au devenit accesibile iar montarea și utilizarea camerelor IP e atât de simplă că se descurcă și un copil cu ele. Camerele Wi-Fi au funcții uimitoare – control și vizualizare de la distanță, stocare în Cloud, sincronizare cu alte dispozitive și senzori de tip Smart Home, etc. Chiar dacă lucrurile sunt așa de simple, sunt totuși greșeli pe care nespecialiștii le fac atunci când își instalează acasă sau la firmă un sistem de supraveghere. Iată ce e important să NU faceți.

Instalarea unui număr prea mic de camere raportat la zona de supravegheat

Este o greșeală importantă. Dacă aveți de supravegheat un spațiu larg aveți nevoie de mai multe camere IP care să acopere întreaga zonă. Dacă instalați camere cu tehnologie pan tilt zoom puteți să obțineți rezultate bune cu un număr mai mic de camere. Însă, nu vă așteptați ca o singură cameră, fie ea și una performantă, să facă minuni într-un spațiu prea mare. Țineți cont de acoperirea eficientă a spațiului.

Poziționarea greșită a camerelor

Poziționarea corectă este esențială. Camerele nu trebuie să fie obstrucționate de nimic în timpul filmărilor și nici să fie orientate în jos. E important ca amplasamentul camerei să fie unul discret și cu conectivitate adecvată. Altfel, vă străduiți degeaba să le instalați.

Setări și parole defectuoase

Camerele folosesc internetul și din acest motiv securitatea și protecția filmărilor e absolut necesară. Aveți nevoie de setări de securitate făcute corect și de o parolă sigură dar de care să vă amintiți ușor. Nu folosiți parole implicite, pentru că acestea se pot identifica ușor de către hackeri. Folosiți o parolă mai lungă, cu combinații de litere, cifre și caractere speciale.

Sistemul nu este wireless

Atunci când alegeți camere IP de exterior e important să alegeți modele care sunt în întregime wireless. Camerele ar trebui să includă sursă de alimentare, soluție de stocare, conectivitate la internet și back-up-uri. Referitor la stocare, camerele ar trebui să aibă carduri de memorie pentru salvarea imaginilor filmate. Bateria ar trebui să fie de lungă durata și reîncărcabilă. Fiți atenți la detaliile tehnice ale modelelor pe care vreți să le cumpărați. Pot însemna mult pentru voi mai târziu.

Dacă până acum nu v-au preocupat prevederile legislative cu privire la supraveghere, e bine să vă puneți la curent. Instalarea camerelor în spații publice necesită respectarea legilor în vigoare.

În magazinul nostru de gadget-uri găsiți multe modele de camere IP. Pentru că noi dorim să vă furnizăm soluții practice. Dacă doriți consiliere suplimentară ne puteți contacta prin e-mail cadou@supermisto.ro, telefon 0721-797910 (L-V 10-18) sau pe Facebook și vă vom ajuta cu plăcere.

Pareri

pareri