Există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când alegeti o cameră auto. Încercăm să vă facem decizia cât mai ușor de luat, cu ajutorul unui ghid, în care noi punem întrebările iar dvs alegeți răspunsurile în funcție de nevoile pe care le aveți.

1) Din câte unghiuri doriți să filmați?

Vreau să filmez doar în față

Cele mai multe camere auto sunt montate pe parbriz, obiectivul camerei este îndreptat înainte și înregistrează drumul din fața dvs. Camerele cu un singur obiectiv sunt cele mai răspândite și vă protejează de pericolele de pe drum! O cameră auto cu un singur obiectiv va furniza dovezi în caz de accident, chiar dacă impactul se produce în spate sau pe partea laterală a vehiculului. Camera auto va arăta exact unde a fost vehiculul dvs. în acel moment.

Vreau să filmez în față și în spate

Dacă doriți să înregistrați ceea ce se petrece în spatele sau în interiorul vehiculului dvs., dar să înregistrați și drumul din fața dvs., o cameră auto cu două obiective va fi cea mai bună opțiune. Acest tip de cameră are două „canale” și înregistrează cu ambele în același timp. Acest tip de cameră este potrivit pentru proprietarii de flote sau companii de taxi, pentru șoferi livratori și părinți de adolescenți soferi, etc.

Obiectivul secundar al camerei poate fi poziționat aproape oriunde în interiorul vehiculului pentru a se potrivi nevoilor dvs.! Ar putea filma fereastra șoferului sau sculele și mărfurile valoroase care se află în altă parte a vehiculului. Camerele față/spate filmează simultan și salvările se fac pe cardul camerei de față.

Vreau să înregistrez în față și în interiorul vehiculului

Există și modele de cameră auto unde cele două obiective sunt integrate într-un singur dispozitiv. Un obiectiv se îndreaptă în față și celălalt obiectiv se orientează către interiorul vehiculului.

Sunt și camere cu două obiective, unde un obiectiv se îndreaptă spre exterior și unul se îndreaptă spre interior, ambele obiective fiind incluse într-o singură unitate. Unele camere cu obiective duale folosesc un obiectiv secundar extern sau „îndepărtat” care se conectează la unitatea principală printr-un cablu, în loc să aibă acest obiectiv încorporat în camera frontală.

2) Cât de vizibilă doriți să fie camera auto?

Mulți șoferi preferă o cameră de mici dimensiuni, care nu iese în evidență, pentru a rămâne în permanență montată pe parbriz. Recomandarea noastră este să luați camera cu dvs., așa cum faceți cu portofelul sau telefonul sau să o depozitați în siguranță.

Vreau o cameră auto discretă

Cele mai discrete modele de camere auto nu au ecrane. Din acest motiv sunt mai mici ca mărime și se ascund în spatele oglinzii retrovizoare.  

Vreau o cameră mică dar care să aibă și ecran

Doar pentru că sunt mici nu înseamnă că nu pot avea ecran (pentru schimbarea setărilor, vizionarea filmărilor, etc.). Sunt diponibile și astfel de modele.

3) Cât de importantă este calitatea (rezoluția) video pentru dvs.?

Tehnologia camerelor auto variază de la model la model: calitate normală (480p), la o calitate superioară (720p), la o calitate mai ridicată (1080p) până la cea mai înaltă calitate disponibilă pe piață (2160p, cunoscut sub numele de 4K „Ultra” HD). Diferențele de calitate sunt evidente. Dacă vreți o cameră de fiecare zi, un model HD sau Full HD este foarte potrivit.

4) Doriți să vă înregistrați locația GPS?

Multe modele noi de camere auto vă oferă posibilitatea de a vă înregistra poziția și viteza vehiculului cu ajutorul unui receptor/tracker GPS.

Care sunt avantajele trackerelor GPS? Puteți să dovediți cu ușurință unde v-ati aflat la un moment dat, să urmăriți exact unde au fost vehiculele dvs. din flotă sau să vă apărați în instanță daca sunteți acuzat pe nedrept.

Pentru a recepționa semnalul, camera utilizează o antenă GPS. În funcție de modelul camerei, antena este fie încorporată în cameră, fie primește semnal GPS printr-un cablu extern și o antenă.

5) Vreți o cameră cu navigație GPS încorporată?

Camera auto poate oferi și navigație. Pur și simplu introduceți o adresă, apăsați pe buton și mașina dvs. va fi ghidată vizual/verbal către destinație. Dacă utilizați deja un dispozitiv de navigare în vehiculul dvs., puteți să faceți upgrade la un astfel de model și să economisiți spațiu prețios pe parbriz.

6) Aveți nevoie de o cameră auto pentru flota sau afacerea dvs.?

Sunt mai multe modele de camere care sunt excelente pentru situațiile în care șoferul nu deține în mod necesar vehiculul pe care îl conduce. Aceste camere profesionale reprezintă soluția perfectă pentru vehiculele comerciale de flotă (instalatori, electricieni, echipe de curățenie etc.). Sunt utile pentru taximetriști și alți șoferi profesioniști.

Cum sunt camerele profesionale în comparație cu celelalte? Acestea filmează în față și în interiorul vehiculului. Adică este supravegheat atât traficul cât și ocupanții mașinilor. Mai mult, nu au opțiunea de a opri camerele sau de a le scoate cardul pentru a șterge vreo înregistrare. Unele camere profesionale pot fi urmărite de către proprietar așa încât să știe cum se desfășoară activitatea în orice moment.  

7) Cât de multe filmări doriți să stocați pe cardul de memorie?

Camerele video generează cantități mari de date. Prin urmare, trebuie să utilizați un card de memorie de calitate și cu suficient spațiu. Care sunt criteriile de calitate atunci când vine vorba de carduri de memorie? Răspunsul este „viteza de scriere” (viteza pe care camera auto o are atunci când „scrie” datele video pe card). Cardurile de memorie sunt comercializate în funcție de capacitate și de „clasă”. Clasa este determinată de „viteza de scriere”.

Nu toate cardurile de memorie pot scrie date la viteze mari, deci este important să achiziționați un card de memorie cu clasa corespunzătoare. Cei mai mulți producători de carduri recomandă utilizarea unui card de clasă 6 sau mai mare. Noi vă recomandăm să utilizați un card de clasă 10. Folosirea unui card de clasa mai mică într-o cameră performantă o poate face să sacadeze. Și clar lucrul acesta nu încântă pe nimeni.

Dacă setați o cameră auto pe calitate HD, iată în cât timp se va umple cardul de memorie:

  • Filmare necompresată: majoritatea camerelor accesibile -> ~ 1 oră și 20 min pe 16GB -> se dublează pe 32GB.
  • Filmare compresată: modelele cu compresie H.264 -> ~ 2:20 pe 16GB -> se dublează pe 32GB.

În concluzie

În speranța că v-am fost de ajutor în privința criteriilor de selecție, vă invităm în magazinul nostru online pentru a alege modelele adecvate de camere auto. Dacă aveți nevoie de mai multe informații, găsiți specificații tehnice la fiecare model în parte. De asemenea, ne puteți contacta prin e-mail cadou@supermisto.ro, telefon 0721-797910 (L-V 10-18) sau pe Facebook și vă vom ajuta fără întârziere.

Foto: Riccardo Bresciani

Pareri

pareri