Cu toții avem nevoie de o baterie externă. Ele au devenit accesorii importante pentru cei mai mulţi dintre noi. Oferta supermisto.ro este una bogată, indiferent de capacitatea de care ai nevoie pentru gadgetul tău. Autonomia redusă a acumulatorilor face ca utilizarea unor baterii externe pentru telefon sau tabletă să fie necesară în situaţia în care nu ai o priză la îndemână. De exemplu, în cazul în care pleci într-o excursie. Sau ai multe drumuri de făcut în oraş şi ştii că nu ai timp să-ţi încarci telefonul spre finalul zilei. Un astfel de gadget este mai mult decât util, pentru că te ajută să menţii telefonul „în viaţă” pentru mai mult timp.

 

 Cum încarci o baterie externă power bank

Înainte de a fi folosită, o baterie externă power bank trebuie încărcată, iar pentru a face acest lucru există mai multe variante:

  • încărcare prin cablu USB şi/sau micro USB de la orice port USB al unui computer,
  • printr-un încărcător de priză,
  • printr-un ştecher de priză integrat pe bateria externă, care se conectează la orice priză normal.

După încărcarea bateriei, aceasta se conectează la smartphone sau tabletă printr-un cablu compatibil. De cele mai multe ori este disponibil în pachetul cu care vine bateria externă.

Ce trebuie să ai în vedere atunci când cumperi un power bank

Dacă vrei să achiziţionezi baterii externe, trebuie să iei în calcul mai mulţi factori:

  • performanţe – randamentul unei baterii externe este, de regulă, de 50-75% din capacitatea menţionată. Astfel, o baterie externă de 4000 mAh va încarca telefonul cu numai 2000-2500 mAh, aproape niciodată cu întreaga sa capacitate. Prin urmare, dacă telefonul tău are un acumulator de 2000 mAh şi vrei ca bateria externă să-l încarce complet o dată, este bine să cumperi una cu capacitate de minim 3000 mAh.
  • conectori – cu cât numărul de conectori este mai mare şi mai diversificat, cu atât vei putea conecta mai multe dispozitive simultan şi, respectiv, o varietate mai mare de produse. Unele baterii externe oferă inclusiv porturi USB de 2 A în loc de 1 A. Astfel dispozitivul tău se va încărca mai repede. Alte modele permit încărcarea telefonului chiar şi în timp ce bateria externă este conectată la priza pentru încărcare.
  • portabilitate – cu cât dimensiunile şi greutatea unei baterii externe sunt mai mici, cu atât va fi mai uşor de transportat. În general, cu cât capacitatea este mai mare, cu atât dimensiunile şi greutatea vor fi mai mari.
  • compatibilitate – citeşte cu atenţie despre tipurile de dispozitive pe care le poţi conecta la baterie externă. În plus, verifică voltajul şi amperajul bateriei în specificaţiile tehnice. Acestea trebuie să fie compatibile cu voltajul şi amperajul dispozitivului tău.

Bucură-te de o baterie externă power bank mereu încărcată. Și continuă să împărtășești poveștile tale cu prietenii chiar și atunci când ești în mișcare.

Pareri

pareri