Probabil că ai văzut și tu pe internet filmări realizate cu o . Unele doar redau evenimente neobișnuite din trafic. Altele arată cum poți fi înșelat ca șofer. Pentru că unele persoane își propun să sară efectiv în fața mașinii tale și să pară că ai provocat un accident. Camerele auto sunt concepute să filmeze dovezi pe care să le poți folosi în instanță sau în asigurări, dacă va fi nevoie.  


O cameră auto descurajează fraudele

Acestea par să fie cele mai supărătoare situații din trafic. Accidente înscenate din care rezultă că tu ești vinovat deși n-ai făcut nimic. Ce faci în astfel de situații? Gândești logic instantaneu și-ți dai seama că este o înscenare? Plătești ca să scapi? Cu siguranță nu e un răspuns simplu. Însă, prezența unei camere pe bordul mașinii care a filmat tot ajută la lămurirea 100% a situației. Pentru că se va vedea ce făceai tu, unde era mașina ta, când a apărut așa zisa victimă, ce a făcut și ce a spus.

Nu mai e nevoie să te chinui cu explicații, drumuri la poliție, la asigurator sau cine mai știe prin câte alte locuri. Nu-ți mai consumi nervii, nu-ți mai pierzi timpul și nici banii. Chiar dacă la nivel mondial acest tip de fraudă ajunge chiar la 25% din numărul total de evenimente din trafic, e foarte clar că o cameră auto descurajează semnificativ aceste practici. Merită să ai și tu o .

O cameră auto descurajează vandalismul

Dacă ești de părere că ție nu ți se poate întâmpla așa ceva, e de ajuns să urmărești ce se întâmplă la ore de vârf într-o intersecție aglomerată. Poți să-ți vezi de treabă în coloana de mașini. Să aștepți ca semaforul să se facă verde să poți pleca și te pomeneșți că cineva îți îndoaie portiera sau oglinda, îți sparge parbrizul, te agresează verbal sau chiar fizic. Nu e nevoie să existe un incident declanșator. Pur și simplu sunt agresori în trafic care pot interpreta greșit niște semnale banale, inofensive. Agresiunea verbală este la ordinea zilei, trebuie să recunoaștem, deși n-ar trebui să se întâmple așa.

Atunci când ai o cameră auto care filmează non-stop și e remarcată de agresori sunt șanse mari ca aceștia să-și caute altă victimă. Pentru că știu că tu vei lua acea filmare și o vei duce la poliție ca dovadă a faptelor lor. Nu vor nici amenzi și nici să ajungă la închisoare. Vor doar să se descarce de stres, enervare sau poate alcool. E greu de spus care este declanșatorul majoritar într-un act de vandalism sau de agresiune.

Scapi de amenzile aplicate greșit

Haideți să recunoaștem, sunt polițiști care se străduiesc să-și facă bine treaba pentru ca noi să fim în siguranță în trafic. Dar mai sunt și polițiști care își apară propriile interese. Și mai sunt și oameni care fac greșeli fără să fie rău intenționați. Nu facem acuzații, sunt doar simple observații făcute în trafic. Probabil că nu există șofer care să nu fi luat măcar o amendă greșită de când își conduce mașina. Pentru aceste situații, în care e nevoie de un martor obiectiv. E așa de binevenită o cameră auto cu filmare non-stop. Ea nu minte, n-are interese. Arată exact cum a fost situația.

Cu o astfel de dovadă luată în seamă se pot anula amenzile aplicate greșit. Și ți se pot da înapoi punctele luate fără vină. Îți surâde să ai o cameră auto, nu-i așa? Că va fi mereu de partea ta dacă ești un șofer atent și corect.

Bine de știut

În speranța că v-am fost de ajutor, vă invităm în pentru a alege modelele adecvate de camere auto. Dacă aveți nevoie de mai multe informații, găsiți specificații tehnice la fiecare model în parte. De asemenea, ne puteți contacta prin e-mail cadou@supermisto.ro, telefon 0721-797910 (L-V 10-18) sau pe Facebook și vă vom ajuta fără întârziere.

Foto Freepik


Pareri

pareri