Camera ascunsă sau spion este un dispozitiv utilizat pentru monitorizare și supraveghere. Imaginile filmate pot fi salvate pe card sau pot fi vizionate în mod constant. Cel mai mare avantaj al acestor camere ascunse este că puteți să înregistrați și să păstrați filmele. Majoritatea camerelor spion oferă filmări audio/video și astfel supravegherea este completă.

Camere ascunse la birou  

O clădire de birouri este expusă la riscuri diverse, pentru că tot felul de oameni intră și ies, interacționează unii cu alții. Fiecare companie are informații private și cere angajaților și colaboratorilor să nu le divulge unor terțe persoane. Folosind supravegherea video se asigură că aceste informații și documente rămân în firmă și orice posibilă scurgere de informații este oprită la vreme. Mai există și alte aspecte care implică siguranța persoanelor aflate la locul de muncă. Acestea țin în birouri sau în bagajele personale tot felul de valori: bani, carduri, documente, gadget-uri, etc. Și ele au nevoie să fie și să se simtă în siguranță. Pentru a împiedica practicile incorecte și pentru siguranța angajaților la locul de muncă merită să instalați camere ascunse în sediul firmei dvs. Același tip de cameră se poate instala în orice încăpere în care aveți depozitate anumite bunuri sau valori.

Camere ascunse în dormitorul copiilor

Orice părinte e îngrijorat când pleacă la muncă și își lasă copiii cu o bonă. Oricât ar fi de bună în munca ei, este o străină față de copii. Vreți să știți că cei mici sunt în siguranță și că persoana pe care ați angajat-o își face bine treaba. Acesta este un alt motiv pentru care o persoană recurge la instalarea unei camere ascunse. În cazul de față locul instalării este camera sau dormitorul copiilor. Se poate folosi o cameră deghizată în obiect cotidian (un încărcător, o jucărie) care se așează la locul dorit. Așa veți putea supraveghea totul câtă vreme sunteți plecați de acasă. De obicei părinții optează pentru camere IP cu forme amuzante pe care le amplasează în camera copiilor, însă dacă aveți motive de îngrijorare în privința bonei vă recomandăm camere ascunse/deghizate care vă vor arăta mai bine cum stau lucrurile în lipsa voastră.

Camere ascunse pentru supravegherea discretă a familiei

Atunci când aveți în familie persoane cu dizabilități sau vârstnici care, deși sunt în neputințe, refuză ajutorul care li se oferă, sunteți nevoiți să instalați camere ascunse. Vreți ca membrii familiei să fie mereu în siguranță și să puteți afla la vreme când au nevoie de ceva (ex. o urgență medicală).

Forme și dimensiuni variate

Camerele ascunse pot avea forme foarte neobișnuite și dimensiuni variate. De la o cameră mini cât unghia, până la o cameră cu aspect de jucarie roboțel pentru copii. Pot fi încorporate în pix-uri, ochelari, telecomenzi, ceasuri, detectoare și senzori diverși, termometru, ac de cravată, baterii, stick-uri USB, alimentatoare, termometre, bijuterii, aprinzătoare, etc. Gama e atât de variată încât chiar te duce cu gândul la poveștile cu spioni.

Bine de știut când vă pregătiți să instalați camere ascunse

  • Verificați dacă zona este bine luminată. Asta nu înseamnă că lumina ar trebui să fie excesivă doar cât să reflecte imaginea reală. Camera trebuie poziționată mai departe de sursa principală de lumină. De asemenea, țineți cont de faptul că trebuie să puteți vedea persoanele din respectivul spațiu suficient de bine
  • Alegeți întotdeauna un loc unde camera este bine ascunsă dar să nu fie împiedicată de niciun alt obiect sau piesă de mobilier. Trebuie să fie confundată cu obiecte obișnuite care nu vor face pe nimeni suspicios.
  • Camerele wireless ascunse vin cu software-ul necesar. Aceasta înseamnă că, după instalarea fizică a camerei în locul dorit, trebuie să instalați aplicația în smartphone.
  • După instalarea aplicației și a camerei, trebuie să faceți un test în care să verificați calitatea filmărilor și a sunetului. Dacă înregistrările nu sunt suficient de bune, puteți schimba poziția camerei sau să faceți reglajele necesare.
  • Verificați în mod regulat dacă funcționează corect.  

Concluzie

În magazinul nostru online găsiți atât camere ascunse cât și camere IP de interior sau exterior. Vă putem ajuta să alegeți exact camera de care aveți nevoie în funcție de nevoi, buget și amplasament. Ne puteți contacta prin e-mail cadou@supermisto.ro, telefon 0721-797910 (L-V 10-18) sau pe Facebook și vă vom ajuta cu plăcere.

Foto: bgr.com

Pareri

pareri