Din ce în ce mai multe persoane își instalează acasă sisteme de supraveghere în încercarea de a preveni tentativele de jaf și vandalism. Alții folosesc supravegherea locuinței numai atunci când sunt plecați în vacanță. Din cauza cererilor foarte variate care ajung la producători, aceștia furnizează modele de camere IP cu caracteristici la fel de variate – reactive și proactive. Pentru cineva care nu este expert în camere de supraveghere poate fi destul de greu să aleagă modelul potrivit. Mai jos notăm câteva recomandări, sperăm utile pentru fiecare.

Sisteme reactive vs. sisteme proactive

Primul lucru pe care merită să-l compari atunci când vine vorba de camere IP este capacitatea lor reactivă sau proactivă.

Cameră IP Wireless de Exterior Zenteko Full HD cu Panou Solar SM20

Sistemele reactive – acestea sunt sistemele de supraveghere care înregistrează anumite evenimente. Dacă te decizi să cumperi astfel de modele, înseamnă că respectiva cameră va începe să înregistreze atunci când sesizează orice fel de mișcare în zona supravegheată. Aceste sisteme nu sunt costisitoare pentru că ele sunt concepute să economisească resursele și să filmeze numai atunci când se consideră că e necesar.

Cameră IP Wireless Full HD Zenteko Premium SM7001


Sistemele proactive – aceste sisteme iau legătura cu tine în caz că ceva neașteptat se întâmplă în zona supravegheată. Adică, dacă o camera proactivă sesizează mișcare îți va trimite o alertă – un SMS sau un e-mail, în funcție de preferințele tale. Aceste camere au capacitatea de a te conecta pe tine cu persoana detectată în spațiul supravegheat. Poți astfel să iei măsurile pe care le consideri necesare pentru a gestiona incidentul. Poți să previi agravarea lui, să gonești hoțul, să chemi poliția, etc. Ai ocazia să iei decizii datorită alarmei trimise de cameră.

Atentie

Sistemele proactive oferă un grad mai mare de siguranță dar au un preț ridicat. Sistemele reactive oferă supraveghere de bază, dar au prețuri foarte accesibile. Tu decizi ce fel de sistem îți cumperi și care este cea mai bună cameră IP pentru tine. Pentru că numai tu știi exact în ce condiții locuiești și ce nevoi ai.  

În concluzie

În magazinul nostru de gadget-uri găsești multe sisteme proactive dar și câteva reactive. Pentru că noi dorim să-ti furnizăm soluții 100% sigure pentru casa ta. Dacă dorești consiliere suplimentară legată de camerele IP ne poți contacta. Prin e-mail cadou@supermisto.ro, telefon 0721-797910 (L-V 10-18) sau pe Facebook și te vom ajuta cu plăcere.

Pareri

pareri