Camerele IP sunt gadget-uri absolut necesare pentru cei care preţuiesc siguranţa. Fie că e vorba de locuinţe, birouri sau spaţii comerciale toate trebuie să fie bine protejate. Şi pentru aceasta ai nevoie de camere IP wireless pentru că sunt ideale – în interior sau în exterior. Iată câteva sfaturi practice pentru cei care, fie tocmai şi-au luat camere, fie intenţionează să le cumpere în scurt timp.

Camere IP wireless în interioare

Atunci când te pregăteşti să montezi camerele fă-ţi un mic plan de acţiune. Limitează numărul de pereţi dintre camerele IP şi dispozitivul de recepţie. Este indicat ca pereţii dintre dispozitivele de supraveghere să nu fie din beton. Camerele au nevoie de sursă de alimentare, aşa că deşi ele sunt wireless au nevoie să fie amplasate aproape de prize sau de surse de alimentare. Este valabil pentru toate modelele de astfel de camere. Nu le orienta în aşa fel încât să fie luminate din spate de către lumina care intră pe fereastră sau prin spaţiile de iluminare ale uşii. Apare efectul de contre-jour şi nu vei mai distinge detalii de portret în caz de infracţiune.

Camere IP wireless în exterior

Dacă locuieşti la casă şi vrei să-ţi supraveghezi şi curtea sau garajul e bine să îţi aplasezi camerele în felul următor: la uşa de la intrare, la fereastra de la primul etaj, la uşa din spate, la garaj şi în curte. Ţine cont că aceste camere sunt sensibile la condens dar suportă bine variaţiile de temperatura. Aşadar, e necesar să le protejezi.

Când le montezi nu le direcţiona către soare direct – ţine cont de răsărit şi apus când cauţi locul potrivit pentru amplasarea lor. De asemenea, nu amplasa camerele prea sus faţă de intrare sau alee. Dacă vrei să captezi imagini clare ale unui eventual intrus, atunci cea mai potrivită înălţime de amplasare este înălţimea ta (sub 2 m). Dacă le vei folosi pentru monitorizarea curţii, vei avea nevoie de mai multe camere care să filmeze din mai multe unghiuri.

Generalităţi

E bine să ştii că în funcţie de numărul de camere pe care le utilizezi, există un flux de date mai mare sau mai mic. Routerul sau access point-ul trebuie să facă faţă fluxului de date. Atunci când camerele transmit imagini în mod constant, aşteaptă-te ca viteza reţelei tale să scadă simţitor. Asta înseamnă că ai nevoie de echipamente performanţe care să poată procesa întregul volum de date.

În speranţa că aceste informaţii ţi-au fost de ajutor, te invităm în magazinul nostru online că să vezi ce oferte avem la camere IP. Vei găsi mai multe modele cu utilizare în interioare, unele având forme surprinzătoare. Te-am făcut curios? Hai să vezi!

Pareri

pareri