Cea mai mare temere a celor care sunt tentați să-și pună camere IP wireless acasă este că și alții ar putea vedea imaginile filmate de camere. Rețelele wireless se acceseaza cu parola si datele sunt criptate. In ce priveste camerele wireless, ele pot fi accesate doar de un singur utilizator sau de mai mulți utilizatori simultan, însă, toți trebuie să știe parolele de acces. Altfel, chiar dacă e vorba de “stăpânul casei” tot nu ajunge să vadă filmările sau să manevreze camerele de la distanță.

Ai camere IP wireless acasă? Iată cum să le securizezi

Dacă tocmai ți-ai făcut rețea wireless acasă și vrei să-ți pui și camere IP pentru supraveghere, iată ce trebuie să faci ca să o securizezi la nivel profesionist:

  • Resetează parola de admin cu care ai primit camera / camerele de la furnizor. Gândește o parolă care să conțina litere mici și mari în asociere cu grupe de cifre. Altele decât numele membrilor familiei și datele lor de naștere. Acestea sunt ușor de aflat.
  • Transmisia datelor să se facă criptat. Modele noi de camere de supraveghere fac această criptare a datelor transmise către routerul wireless. Dar cele mai vechi nu. Verifică în ce situație te afli.
  • Actualizează softul camerei de câte ori este necesar. De obicei, actualizările frecvente se fac tocmai pentru o mai bună securitate a datelor transmise.
  • E recomandat să ai camere IP wireless care permit mai multe nivele de acces. Poate că ai rude sau prieteni care nu se pricep așa de bine la tehnică și nu vrei să greșească ceva neintenționat, care să afecteze siguranța ta și a familiei tale.
  • Atunci cănd te conectezi la camerele de acasă de la distanță, evită să folosești wireless-uri publice. Actualizeaza și aplicația de vizualizare de pe telefon, tabletă sau laptop.

 

Concluzia: poți să-ți pui camere IP wireless. Sunt sigure! 

O să spui că toate lucrurile astea tehnice îți sunt cam străine. La început pentru toată lumea e informație nouă și mai greu de gestionat. Dar, dacă pornești de la ceea ce știi, o să vezi că acumularea de informații practice vine de la sine. Chiar aici în blog găsești o mulțime de informații practice care să te ajute în demersul tău.

 

Deci, răspunsul la îngrijorarea ta este: NU, nu poate vedea oricine la tine în casă. Numai TU. Și cei cărora le dai tu acces (membri ai familiei, persoane pe care le cunoști). Dar, trebuie să gestionezi cu atenție aspectele tehnice enumerate mai sus.

 

Pareri

pareri