Nu știm pe cineva căruia i-ar plăcea să-l calce hoții. Dar pentru că uneori apar și astfel de evenimente neplăcute, avem pentru tine câteva recomandări. Noi credem că sunt folositoare. Acționând corespunzător poți crește considerabil atât șansa de a-ți recupera bunurile furate cât și siguranța locuinței tale pe viitor.

În primul rând nu intra în panică! A-ți păstrat cumpătul într-un astfel de caz este primul lucru pe care trebuie să-l faci. Vei reuși să te gândești mai bine asupra pașilor ce îi ai de urmat. În plus, vei putea da detalii mai amănunțite autorităților. Vei contribui astfel la prinderea hoților.

 

Anuntă poliția în cel mai scurt timp

Sună cât mai repede la 112Acesta este cel mai eficient mod de a anunța poliția despre ceea ce ți s-a întâmplat. Până la sosirea acesteia, este bine să îți faci o idee cat se poate de clară despre lucrurile ce îți lipsesc. Dar ATENȚIE ! Încearcă să atingi cât mai puține lucruri din locuință. Investigatorii ar putea ridica amprente de pe ele. Trebuie să eviți în mod special suprafețele lucioase precum oglinzi, geamuri, tocurile sau mânerele ușilor și ferestrelor. De asemenea poți încerca să iei legătura cu vecinii, pentru a afla dacă aceștia știu sau au auzit ceva.

Vizionează împreună cu agentii de politie și pune-le la dispoziție filmările realizate de camerele de supraveghere care se află în locuință. Astfel identificarea hoților și recuperarea bunurilor va deveni doar o chestiune de timp. Dacă nu ai o astfel de cameră e bine să iei în considerare achiziționarea uneia cât mai curând.

 

Colaborează cu poliția ca să prindeți hoții

Relatează anchetatorilor despre orice întâmplare sau persoană suspectă pe care ai observat-o în apropierea locuinței în ultima perioadă. Cel mai mic detaliu poate fi extrem de important într-o astfel de situație. Nu ezita să-ți întrebi vecinii sau membrii familiei dacă au văzut ceva neobișnuit în zilele anterioare petrecerii infracțiunii.

Este de preferat să nu ții în casă sume importante de bani sau bijuterii cu valoare ridicată. Acestea vor fi întotdeauna mult mai sigure într-un cont bancar sau în casete de valori puse la dispoziție de diferite societăți specializate sau bănci.

 

Iată ce-ți recomandăm

Este bine să folosești o cameră ce stochează filmările realizate pe un server sau pe un card, cum ar fi o cameră IP wireless și nu una clasică cu stocare pe hard-disk. În momentul efracției, hoții ar putea fura sau șterge filmarea respectivă.

 

Camera IP Wireless cu filmare FULL HD SMC24S 

  • Camera poate fi rotită prin intermediul telefonului mobil
  • Dotată cu 12 leduri infraroșu pentru a putea filma pe timpul nopții
  • Înregistrare în buclă
  • Imagine super clară

 

 

Camera IP Wireless cu filmare FULL HD SMART SMD26

  • Rezoluție 1080px
  • Microfon și difuzor încorporat
  • Senzor de mișcare pentru a porni automat înregistrarea
  • Notificări prin email în cazul depistării oricărei mișcări

 

O cameră IP performantă și cu vedere în infraroșu este o soluție mai mult decât potrivită. Aceasta poate surprinde și evenimentele petrecute pe timpul nopții sau în condiții de luminozitate scăzută. În plus vei putea verifica oricând dorești ce se întâmplă acasă de pe telefon sau tabletă. O cameră de tip spion este de asemenea o idee excelentă, aceasta neputând fi distrusă de către hoți în momentul pătrunderii în locuință.

 

Sperăm că nu vei avea niciodată neplăcerea de a fi călcat de hoți. Dar dacă totuși acest lucru se va întâmpla, sfaturile noastre te pot ajuta să rezolvi cât mai rapid o astfel de situație. Și eventual să-ți recapeți bunurile furate.

 

 

 

Pareri

pareri