Fie că pleci în vacanță, fie că ieși cu prietenii în oraș, ai nevoie de un selfie stick. De ce să rogi mereu oamenii să-ți facă poze? Dacă nu știu nimic despre arta fotografică și rezultatele sunt niște rateuri? Vrei să nu-ți vezi brațul în pozele făcute? Brațul uman nu este suficient de lung așa încât să putem face poze frumoase și clare fără un mic gadget. Cu ajutorul selfie stick-ului ai la dispoziție distanța potrivită cât și unghiuri creative de fotografiere. Cu siguranță vrei să te folosești și tu de perspective și efecte fotografice, nu-i așa?

Selfie stick – aspecte tehnice importante

Sistemul de prindere al selfie stick-ului este foarte important. În vârful lui fixezi un echipament costisitor așa că trebuie verificat înainte de utilizare. Selfie stick-urile au telecomandă pe băț sau telecomandă separată. În primul caz e greu să încadrezi bine și să nu miști atunci când apeși pe buton. Ai mai multe șanse să faci poze bune dacă telecomanda e separată. Te temi că ai putea pierde telecomanda? O poți lega de stick sau le poți pune împreună într-o husă. Pentru poze reușite trebuie să ții cont și de calitatea luminii. Adu-ti aminte că ai la dispoziție și filtre pe care le poți aplica pozelor tale – în funcție telefon, tabletă și soft-urile din dotare. Nu orice smart phone fixat în stick va face poze de calitate – alege unul cu cameră de rezoluție bună.

Bine de știut. Estetică și organizare

Când pozezi pentru cameră e bine să ai o expresie normală a feței, pentru că altfel va apărea deformată și va trebui să refaci pozele sau filmele. Dacă vrei să faci poze într-un loc aglomerat, trebuie să extinzi stick-ul la maxim după ce ai fixat telefonul cu care vrei să faci poze. După ce faci câteva poze sau un filmuleț de câteva minute, verifică rezultatul. Așa vei putea să refaci anumite poze / filme, dacă va fi necesar. Dacă vrei să-ți faci o poză, indiferent de spațiu, înseamnă că poți să extinzi stick-ul mai puțin pentru focalizarea imaginii dar daca vrei să pozezi mai multe persoane extinde stick-ul la maxim. Așa vei putea cuprinde pe toată lumea din prima.

Învață mai multe lucruri practice din acest tutorial video

Vrei să impresionezi cu selfie-urile tale?

Testează care sunt cele mai bune unghiuri de fotografiere/filmare. Experimentarea te va ajuta să iei decizii bune. Caută aplicații care să te ajute să editezi selfie-urile foarte bine, să poți aplica filtre și efecte profesionale. Poți învăța multe lucruri din pozele și filmele selfie postate de alții pe internet. Ca să-ți fie mai ușor, ține cont și de aceste sfaturi numai bune pentru un selfie reușit.

Vrei să-ți comanzi un selfie stick? Ne poți contacta prin e-mail cadou@supermisto.ro, telefon 0721-797910 (L-V 10-18) sau pe Facebook (non-stop!). Vom onora comanda ta în cel mai scurt timp.

Pareri

pareri