Tehnologia a evoluat sufient incat sa poti pune o camera video aproape oriunde, dar de departe cel mai util este sa ai una chiar la tine in masina.  Sunt atatea situatii in care poti fi nedreptatit in trafic de catre soferi rau intentionati sau care nu stiu sa conduca, incat a devenit necasar sa inregistram tot ce se intampla cu masinile noastre.

  • Cineva ti-a taiat calea ca sa intoarca intr-un loc nepermis? Camera l-a vazut.
  • Soferul din fata a incurcat vitezele si a plecat cu marsalierul? Poti arata asta oricui. Tot ce trebuie sa faci este sa montezi camera auto pe bord si sa o lasi sa isi faca treaba.

Aceste dispozitive au obtinut popularitate masivă initial în Rusia, unde dovezile video sunt de preferat in orice instanța de judecată. Daca o imagine valoreaza o mie de cuvinte, un film valoreaza … ei bine, matematica ar fi naucitoare.

 

Accidente in trafic

Sa iei parte la un accident de mașină este una dintre cele mai teribile experiențe imaginabile. În cazul în care nimeni nu este grav rănit, incepe parlamentatul: „Mi-ai taiat calea!” „Ai franat brusc!” „Imi sun avocatul!”

Nu, nu, și nu. Dorim să evităm toate aceste pierderi de vreme si de energie umana. Instalarea unei camere auto poate preveni multe batai de cap legale post-accident prin înregistrarea faptelor.

masini (2)

Accidente in parcare

Uneori, cel mai periculos loc pentru masina ta este parcarea. Masina de lângă tine ar putea sa o zgarie pe a ta cand iese din parcare sau chiar mai rău, autovehicolul tau ar putea fi vandalizat.

Când iti lasi autovehiculul nesupravegheat, chiar daca in fata blocului sau intr-o parcare, nu ai nicio idee despre ce se poate întâmpla cu acesta. Frumusetea camerelor auto este faptul că nu trebuie să opresti înregistrarea când parchezi mașina. Unele modele au baterie proprie. Adica poti lăsa aceste camere sa inregistreze ce se intampla in jurul masinii tale atunci cand nu esti acolo.

 

Camera auto – martor imparțial

Iti faci griji vreodată despre alte persoane care iti conduc masina? Fie că ai împrumutat mașina ta copiilor, prietenilor sau o lasi la service, vei stii exact unde a fost masina și modul în care a fost folosita.

De asemenea, daca este vorba despre o masina de serviciu, iti poti monitoriza angajatii. Îi poti trage la raspundere in cazul in care acestia nu isi respecta indatoririle sau conduc abuziv.

masini3

Presupunand ca te-ai hotarat deja sa iti cumperi o camera auto, ar trebuii sa stii ca acestea intregisteaza totul pe un card microSD (convenabil, nu-i asa?). Le poti gasi in mai multe variante in functie de preferintele tale, ba chiar majoritatea pot reda inregistrarile pe loc.

Recomand insa o camera full HD, pentru ca atunci cand vine vorba de dovezi video, calitatea materialului este cea mai importanta.

Pareri

pareri