Majoritatea șoferilor ies în trafic dotați cu camere auto. Și bine fac. Dacă nu pleci înarmat cu gadget-urile necesare, cine va depune mărturie pentru tine când vei nimeri în incidente complicate? Te invităm să urmărești filmarea de mai jos sau să parcurgi rândurile de mai jos despre pățania unui șofer.

Un incident minor…

Incidentul s-a petrecut vara trecută în Cluj-Napoca. Victima dorea să ajungă cu bine la destinație, numai că n-a fost lăsat.

Incidentul pornește cu o nerespectare a regulilor de circulație – autorul incidentului întârzie să se încadreze corect pe banda de mers. Victima îl claxonează scurt, doar ca semnal (banal) și l-a depășit. Supărat pe acest mic avertisment, șoferul agresor începe o urmărire persistentă a victimei, deși depășise intersecția pentru care se pregătise să vireze dreapta.

… se transformă în cu totul altceva!

Îl ajunge din urmă pe banda 2 și apoi forțează intrarea pe banda 1 chiar înaintea victimei. Victima își vede de drum. Din ce în ce mai iritat, agresorul forțează din nou intrarea pe banda 1 înaintea victimei. Evident, victima nu-l lasă și micșorează distanța dintre el și mașina din față, aflată regulamentar pe banda 1. Crește viteza, tensiunea și enervarea.

Deja se petrece o agresiune în trafic. Comportamentul său este periculos și încalcă regulile de circulație.

Dacă a văzut că nu-i merge, începe să agreseze din dreapta. Blochează banda, dându-se jos din mașină, vine la mașina victimei și încearcă să deschidă portiera. Pentru că nu poate, îi da doi pumni (nu victimei, ci portierei).

Victima îl ocolește și vrea să treacă mai departe. Tensiunea este la maxim.

 

Ai zice că e Gata! Dar nu e așa…

După o vreme în care victima își vede de drum, agresorul este încă în urma mașinii sale. Ardeleanul îi lasă bandă liberă să treacă dar agresorul nu era interesat de așa ceva.

Încearcă să scoată mașina victimei de pe drum sau măcar să-l intimideze. Dacă victima își pierdea controlul în acest moment și trăgea de volan la dreapta, risca să se răstoarne cu mașina și să ajungă la spital.  

Dar omul a fost calm și a încercat din nou să scape de agresor făcând încă o dată la dreapta. Un moment îi moare motorul – greșește vitezele, probabil din cauza tensiunii.

Agresorul îl depășește, oprește in mijlocul drumului cu clasica “frână în bot” că să-l blocheze complet. Alte mașini claxonau din spate, afectate și ele de blocarea drumului.

Victima încearcă din nou să ocolească, agresorul își deschide portiera și… nu mai poate fi evitată coliziunea.

 

Un fel de haz de necaz

Victima depășește și apoi trage pe dreapta. Sună la 112, spune cum au decurs lucrurile și cheamă echipajul de poliție. După incident agresorul s-a potolit brusc.

Victima i-a spus că a filmat tot parcursul agresat lung de 3 km. Iar agresorul a devenit foarte interesat să vadă pe loc filmarea și buletinul victimei. Filmarea realizată cu camera auto a fost depusă la poliție împreună cu o reclamație. Agresorul s-a ales cu amendă și permis suspendat 30 de zile, iar reparațiile la portieră l-au costat.

Victima a avut daune mici la bara de protecție dar a încasat și el o amendă mică pentru că nu a fost crezut că i-a murit motorul la un moment dat.

În concluzie – filmarea e acceptată de poliție

Victima mărturisește că “nu s-a pus în niciun moment problema „camerei omologate”. Declarația mea a fost cât se poate de clară, unde am susținut că filmarea video este autentică și că este o proba directă, cu valoare mai mare chiar decât a unui martor ocular. Cred că aberația asta legată de „camera omologată” este o scuză pe care o găsesc unii polițiști […] doar pentru a […] nu se deranja.”  

Te-ai convins că trebuie să-ți iei și tu o cameră auto? Sau că îți trebuie una mai bună decât ceea ce ai deja? Te ajutăm noi!

Ne poți apela oricând pentru comandă sau consiliere prin e-mail cadou@supermisto.ro, telefon 0721-797910 (L-V 10-18) sau pe Facebook (non-stop!).

Pareri

pareri