Dacă te-ai ocupat cu grijă de casa ta și de iluminarea de interior, vrei cu siguranță să ai lumină bună și în exterior, în curte sau grădină. Și pentru aceasta nici măcar nu e nevoie de o investiție consistentă. E nevoie însă de o analiză a nevoilor așa încât să știi ce produs e cel mai potrivit pentru tine. Noi optăm din start pentru proiectoare LED și ne vom justifica alegerea în rândurile următoare.

1.Senzor de lumină, de mișcare, întrerupător

Un proiector LED de exterior are cel mai practic mod de funcționare. Sunt modele cu senzor de lumină, adică pornesc și se opresc singure atunci când detectează variații ale luminii naturale. Sunt modele care pornesc instantaneu atunci când se detectează mișcare în raza lor de funcționare. Însă, nu pornesc doar pentru că trece un câine sau o pisica prin curte – ar fi extrem de obositor. Senzorul din dotare face diferența între sursele mișcării – dacă e un om atunci pornește proiectorul. În caz că e vreun hoț, sigur se va speria și va fugi. Te va tăia de pe lista posibilelor victime. Sunt și modele care pornesc și se opresc când vrea posesorul, adică au un întrerupător. Există și modele de proiectoare cu o combinație de funcții dintre cele menționate mai sus.

2.Poti alege unghiul si intensitatea luminii

Evident, nu se poate compara intensitatea luminii oferite de un proiector cu cea oferită de un bec clasic. E bine de știut că cu cât unghiul de iluminare este mai mic, cu atât intensitatea crește. Cu cât unghiul este mai mare, cu atât lumina se dispersează pe o zonă mai mare și deci este mai puțin intensă. Nu se pune problema că ar fi insuficientă, dar contează atunci când vrei să luminezi foarte bine anumite zone și să gestionezi mai bine consumul. Deși, iluminarea LED este una foarte economică și practică. Ca să ai termen de comparație atunci când alegi un proiector LED îți afișăm mai jos valorile comparative cu iluminarea incandescentă, clasică.  

Tabel comparativ Lumen – Watt

(valori aproximative)

Lumeni LED Incandescent
1600 22 100
1100 20 75
800 12 65
450 9 40

 

3.Alimentare solară, la rețeaua electrică sau acumulatori

Alimentarea proiectoarelor se poate face de la priză sau solar, cu ajutorul unui panou solar care încarcă proiectorul în timpul zilei. Dacă vrei să folosești un proiector pentru casa de vacanță, să zicem, și nu dorești un consum în plus sau poate că încă nu ești branșat la rețeaua de electricitate, un model cu alimentare solară este excelent. În plus, îți păstrează și casa în siguranță. Dacă din construcția casei ai luat în calcul și iluminarea exterioară de la priză e un lucru foarte bun. Însă, cei mai mulți nu au făcut acest lucru și se vor bucura de alimentarea solară. Sunt și modele cu alimentare cu acumulatori, pentru cei care au nevoie de iluminare temporară – de exemplu când mergeți la pescuit sau cu cortul la munte.

4.Protecție la intemperii

Iluminatul de exterior este supus intemperiilor – ploaie, ninsoare, grindină, temperaturi extreme. De aceea gradul de protecție la intemperii este important. Majoritatea modelelor de proiectoare LED au protecție IP 66. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că proiectorul este protejat de o carcasă sigilată care nu lasă nimic să-l afecteze. Îl poți folosi tot anul fără probleme, indiferent cum e vremea afară. Până la urmă, avem nevoie de lumină și când e vreme rea, nu-i așa? Sau, cu atât mai mult atunci. Un bec clasic este expus la praf, stropi, ger – oare cât rezistă și cât de bine luminează el în comparație cu noile tehnologii?

Bine de știut despre proiectoare LED

E bine să știi că unele proiectoare au lumină rece, lumină caldă sau jocuri de lumini. Acestea din urmă sunt excelente în perioada Sărbătorilor când decorezi în exterior… instantaneu. Puterea LED-urilor variază, așa că trebuie să știi câtă lumină îți trebuie și ce consum presupune acest lucru. Proiectoarele LED se folosesc pentru iluminat de exterior pentru locuințe, birouri, depozite, incinte sportive, aeroporturi, etc. În orice loc unde este nevoie de lumină foarte bună. Sunt și modele pentru iluminare de interior.

În magazinul nostru online avem modele pe alese – cu lumină rece sau caldă, cu senzori și alimentare diversă. Iar prețurile sunt foarte acesibile. Te invităm să ne contactezi prin e-mail cadou@supermisto.ro, telefon 0721-797910 (L-V 10-18) sau pe Facebook (non-stop!) dacă ai întrebări sau dacă vrei să comanzi.

 

Pareri

pareri