La prima vedere ștergătoarele nu sunt nici atractive și nici nu par esențiale în funcționarea mașinii. Totusi, ele sunt cele care cresc nivelul de siguranță al șoferului de câte ori se urcă la volan. Așa că trebuie să te ocupi cu atenție de îngrijirea ștergătoarelor din dotare. Unora le este mai ușor să le schimbe periodic, alții însă preferă să întrețină cu grijă ceea ce au. Noi ne adresăm ambelor categorii, pentru că avem în magazinul nostru online ștergătoare pe alese, iar mai jos avem recomandări de întreținere a ștergătoarelor din dotare. Dacă efectiv își iubești mașina și ai timp de ea!

Schimbă lamelele ștergătoarelor periodic

E bine să ai acest obicei: să le verifici în caz că apare vreo stricăciune. E posibil ca unele să te țină ani de zile, iar altele foarte puțin. Depinde rezistența ștergătoarelor și de „tratamentul” la care sunt supuse. Sunt mai mulți factori care contribuie la deteriorarea lamelelor: umezeala, gunoaiele, razele soarelui, utilizarea stergătoarelor la viteză mare pentru a îndepărta gheața, etc. O bună întreținere a lamelelor și înlocuirea periodică a ștergătoarelor îți asigură o vedere bună prin parbriz și te păstrează în siguranță la volan. Dacă vezi că nu-ți mai curăță parbrizul la fel de bine, înseamnă că e momentul să le înlocuiești.

Curăță lamelele ștergătoarelor 

Vrei sau nu vrei, cauciucul se va deteriora în timp din cauza gunoaielor care cad pe parbriz și din cauza chimicalelor folosite în curățarea și întreținerea mașinii. Dacă vrei să prelungești viața lamelelor și a ștergătoarelor tale, fă-ți obiceiul să le cureți de câte ori mergi la benzinărie pentru alimentare. E bine să ții la tine un kit de curățare. O să vezi că-ți este de folos. Acest kit ar trebui să conțină prosoape de hârtie sau cârpe, un pulverizator cu oțet și un protector pentru cauciuc.

Ajustează ștergătoarele pentru maximum de performanță

Ștergătoarele operează cel mai eficient atunci când sunt fixate pe poziție. Când ștergătoarele sunt oprite, poți scoate capacul de praf situat la baza acestora ca să ai acces la piuliță. Această piuliță trebuie strânsă corespunzător. După aceea nu mai trebuie decât ajustate lamelele așa încât să șteargă parbrizul sub formă de curbă largă.

Verifică lamelele să nu aibă defecte

Chiar și când îți cumperi ștergătoare de bună calitate, în timp, acestea se pot deteriora. Pot să apară fisuri în cauciuc, semne de coroziune în porțiunile metalice sau deformări ale cadrului. De asemenea, trebuie să verifici cât de bine fac contact lamelele cu parbrizul.

În concluzie

Iată deci că sunt câteva lucruri simple pe care le poți face pentru ștergătoarele tale așa încât să le prelungești durata de viață. În magazinul nostru online găsești mai multe modele și dimensiuni la prețuri modice și le poți comanda cu un singur clic. Un motiv în plus să nu te mai superi când găsești ștergătoarele avariate.

Suntem la dispoziția ta pentru întrebări și comenzi la telefon 0721-797910, email cadou@supermisto.ro și pe Facebook. Te așteptăm.

Pareri

pareri