Camerele IP Wireless sunt device-uri de supraveghere menite să-ți monitorizeze familia, casa și proprietățile. Aceste camere transmit imagini live care pot fi accesate de la distanță cu ajutorul unui browser web sau al unei aplicații mobile. Într-un articol precedent ți-am arătat de ce ar fi bine să instelezi un astfel de sistem de supraveghere în casă ta. În acest articol voi dezbate toate aspectele legate de securitatea unei camere IP.

O Cameră IP (Internet Protocol) este conectată la internet cu ajutorul unui software. Spre deosebire de o cameră web, aceasta nu necesită un computer pentru a transmite imagini online. Însă dacă sistemul tău de supraveghere IP nu criptează informațiile, oricine poate avea acces la imaginile transmise.

Cum să-ți alegi o Cameră IP sigură

Înainte de a achiziționa o Cameră IP trebuie să te asiguri că aceasta dispune de câteva funcții de securitate importante:

  • Alege o Cameră IP care suportă protocoale de securitate wireless gen WPA2. Camera trimite informații către cel mai apropiat router wireless. Un protocol de securitate wireless va securiza imaginile transmise către router.
  • În cazul în care accesezi camera de la distanță, aceasta va trimite informații prin internet, depășind aria routerului. Nu toate camerele oferă același nivel de securitate la acest capitol. Caută o cameră care este capabilă să cripteze informațiile tale personale, numele utilizatorului, parola și transmisiile live.
  • Dacă vrei să oferi acces de la distanță și altor persoane, mergi pe mână unei camere care oferă mai multe nivele de acces. De exemplu, unele camere oferă acces separat pentru administratori. Aceștia au control total asupra camerei și pot limita după preferință accesul altor persoane.

Cum să optimizezi securitatea unei Camere IP

După ce ai cumpărat camera, va trebui să știi cum să o configurezi corect pentru a nu te trezi cu surprize neplăcute. Iată câteva stafuri despre cum să optimizezi securitatea unei camere IP:

  • Asigură-te că software-ul camerei este actualizat. Vizitează site-ul producătorului din când în când și verifică dacă versiunea software-ului pe care o ai tu instalată corespunde cu ultima versiune de pe site.
  • Protejează-ți Camera IP folosind o parolă puternică. De preferat una greu de ghicit. Nu te baza pe parolele implicite setate de către producător, acestea pot fi ușor de spart.
  • Nu uita să activezi funcțiile de securitate. Dacă ai cumpărat o cameră care criptează datele transmise, asigură-te că această funcție este pornită. De asemenea, pagina de logare a camerei ar trebui să aibă un URL care începe cu https. În caz contrar, numele și parola pe care le introduci nu vor fi criptate, lăsându-ți camera vulnerabilă.

Accesarea Camerei IP de pe un device mobil

Înainte de a accesa camera de pe telefon sau tabletă, asigură-te că funcțiile de securitate sunt optimizate pentru device-urile mobile. Iată 4 sfaturi de care ar trebui să ții cont pentru a îmbunătății securitatea unei camere IP de la distanță:

  • Aplicația mobilă a camerei IP trebuie să fie actualizată regulat.
  • Setează o parolă puternică și deloghează-te de fiecare dată când nu folosești aplicația. În acest fel nimeni nu îți va putea accesa Camera IP dacă telefonul este furat sau pierdut.
  • Chiar dacă aplicația are parolă, noi îți recomandăm să securizezi și accesul la device-ul mobil. Poți face asta prin setarea unei parole sau cod de deblocare a ecranului.
  • O aplicație mobilă s-ar putea să nu fie la fel de sigură că și website-ul camerei. Așadar, chiar dacă adresa paginii de acces începe cu https, asta nu inseamnca că și aplicația va cripta informațiile. Dacă ești conectat la o rețea Wi-Fi nesecurizată, iar informațiile nu sunt criptate, imaginile transmise pot fi interceptate foarte ușor de către altcineva.

Noi te sfătuim să eviți conectarea la Wi-Fi-uri publice, în schimb ai putea accesa camera folosind browserul telefonului. Dacă URL-ul începe cu https atunci transmisiunea va fi criptată. De asemenea, ar fi o idee bună să îți setezi telefonul să nu se conecteze automat la Wi-Fi-urile din apropiere.

Dacă ești indecis ce cameră să alegi, noi îți recomandăm un model performant capabil să filmeze și pe timp de noapte datorită celor 12 leduri infraroșu. Este vorba despre Camera IP Wireless FULL HD SMC24S. Aceasta dispune de un senzor de 2MP și filmează în full HD. Device-ul poate fi rotit sus-jos la 80 de grade și stângă-dreaptă la 270 grade direct de pe telefon sau tabletă. În plus, acesta vine la pachet cu un card microSD de 16GB.

Pareri

pareri