Ai de făcut un drum mai lung pe vreme rea? Ninsoarea și carosabilul acoperit îți încurcă treburile? Nu ești singurul! Uite ce poți face ca să fii pregătit în caz că rămâi blocat în zăpadă sau ai vreo defecțiune la mașină. Că dacă aștepți să se desfunde drumul sau să te ajute careva cu mașina, poți să aștepți destul de mult.

Fii pregătit pentru orice urgență

Ți-ai pus anvelopele de iarnă? Ai lanțuri la îndemână?
Ți-ai pus anvelopele de iarnă? Ai lanțuri la îndemână?

Cel mai important înainte să pleci la drum e să verifici situația carosabilului pe traseul pe care urmează să-l faci. Afli detalii utile de aici despre lucrări în desfășurare, dacă e vreo zonă blocată sau avariată, etc. Etapa următoare de organizare conține verificarea ștergătoarelor. Trebuie să pui în mașină pături și mănuși, ceva de mâncare și apă, medicamente pentru urgențe (mai ales dacă ai probleme de sănătate), telefonul încărcat la maxim. Încarcă rezervorul cu combustibil în așa fel încat să ai și ceva rezervă. Nici nu știi când o să ai nevoie de acea rezervă. Și, bineînțeles, nu uita de anvelope de iarnă și lanțuri, lopată și ceva nisip. Te întrebi cu siguranță, chiar ai nevoie de toate astea? Noi zicem că da.  

Citește și Proiectoare Auto cu LED. Confort și siguranță la volan atât pe ceață și ploaie cât și pe teren accidentat

Gadget-uri necesare în mașină

Aerotermă Auto

În mașină, în buzunar – mereu la îndemână – nu te despărți de telefon. Folosește-l numai pentru nevoi, așa încât să conservi bateria. Sau și mai bine, ia cu tine un alimentator universal sau o baterie externă. E musai ca telefonul să fie funcțional pe toată durata drumului ca să poți suna la cei dragi, după ajutor, etc. în caz de nevoie. Tot cu ajutorul telefonului poți fi identificat ca locație în caz că te blochezi în zăpadă sau când ai nevoie de informații noi.

Racletă Electrică Încălzită

Ca să ai căldura în habitaclu, să scapi de aburirea geamurilor și să poți îndepărta zăpada și gheața de pe parbriz ți-ar veni la fix o aerotermă auto și o racletă electrică. Din cauza ninsorilor și a ceței îți recomandăm să ai pe mașină un proiector auto, care să-ți lumineze bine drumul dar care să și poată semnaliza locul unde te afli în caz de nevoie. Și o lanternă (cu baterii de rezervă) ți-ar fi de ajutor, că e posibil să fie nevoie să părăsești mașina în anumite circumstanțe sau, dacă s-a stricat mașina, trebuie să vezi bine ce poți repara ca să ieși din impas.

Atenție! Mesaj de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență
Atenție!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență nu recomandă părăsirea mașinii defecte sau blocate în zăpadă. Mai mult, insistă să aștepți ajutor și să pornești mașina o dată pe oră cam 10 min. Apelurile de urgență se fac la 112. Evident, toată lumea speră să nu se ajungă până acolo.

Bine de știut

Cele mai multe probleme din trafic apar din cauza șoferilor care ies nepregătiți și neinformați la drum. Deși știu că ar avea nevoie de anumite lucruri în mașini, nu le cumpără pentru că speră că n-o să li se întâmple chiar lor așa ceva. Și noi suntem șoferi și știm că orice investiție merită cu prisosință. Siguranța șoferului, a mașinii și drumul parcurs cu bine până la destinație este ceea ce contează cu adevărat. Dacă vrei să-ți dotezi mașina cu cele menționate mai sus, ne poți contacta oricând prin e-mail cadou@supermisto.ro, telefon 0721-797910 (L-V 10-18) sau pe Facebook. Sau poți să comanzi exact ce-ți trebuie direct din magazinul nostru online.

Drum bun!

Pareri

pareri