Pe perioada de vară, când temperaturile cresc simţitor, apare din ce în ce mai des şi supraîncălzirea motorului maşinii. Fie ea maşină personală, autobuz sau maşină de marfă situaţia este similară. Se creează disconfort în habitaclu, maşina se poate strica şi trebuie luate măsuri imediate. Dar nu oricum. Sunt câteva aspecte la care trebuie să fii atent aşa încât să restabilesti condiţiile optime de circulaţie, atât pentru tine cât şi pentru maşina ta.

Nu te grăbi să ridici capota

Dacă senzorii de bord îţi semnalează supraîncălzirea, nu trebuie să mergi să ridici capota îndată ce ai oprit. Trebuie să opreşti maşina şi să scoţi cheia din contact aşa încât componentele electrice să nu fie sub tensiune. Chiar dacă ies aburi denşi de sub capotă, trebuie să-i laşi să se împrăştie fără intervenţia ta. Dacă te grăbeşti şi ridici capota, aburii fierbinţi îţi pot provoca arsuri pe piele. Maneta se acţionează cu grijă tocmai din acest motiv.

Supraîncălzirea se poate preveni

După ce motorul s-a răcit verifică temperatura din rezervorul lichidului de răcire. Abia apoi ridică şi capacul de la radiator, cu o cârpă. Când nu mai există risc de arsuri, se umple până sus cu atigel şi se înşurubează bine capacul. Când repornesti motorul verifică dacă termometrul de pe bord nu mai ajunge în zona roşie. Dacă nu îi acorzi motorului timp de răcire este posibil că acesta să se caleze datorită dilatării componentelor din cauza temperaturii foarte ridicate. Nu neglija reviziile periodice, mai ales că de acum urmează sezonul concediilor şi n-ai vrea să păţeşti ceva neplăcut pe drum.

Din acelaşi motiv, ar fi bine să-ţi instalezi în maşină şi o cameră – martor de trafic. E bine să ai mereu o dovadă că ai respectat regulile de circulaţie. Aşa nu poţi fi implicat în niciun fel de incident. Nu-ţi pierzi nici vremea cu declaraţii şi nici banii pe amenzi.

Noi folosim camerele oglindă cu filmare faţă/spate şi ştim mereu tot ce se întâmplă în trafic. Ţi le recomandăm şi ţie, pentru că ştim sigur că vei fi mulţumit de calitatea filmărilor şi funcţiile suplimentare pe care le au. Hai să vezi ce ofertă avem.

Ne poți contacta prin e-mail cadou@supermisto.ro, telefon 0721-797910 (L-V 10-18) sau pe Facebook și te vom ajuta cu plăcere.

Ultima actualizare: 12 iunie 2019

Pareri

pareri