Camerele auto montate pe camioane care cresc vizibilitatea în trafic, reduc riscurile de accident, reduc costurile în caz de coliziune și oferă posibilitatea de a gestiona mai bine flota cu mărfuri în transport. Ele oferă dovezi video care servesc în lămurirea incidentelor din trafic în cel mai scurt timp.

Cum alegi o cameră pentru camioane

Camera Auto Zenteko Premium Full HD SM160 cu tracker GPS

Sunt multe modele de camere auto disponibile în acest moment. Unele se pot monta pe orice fel de mașină, inclusiv camion, altele nu. Cert este că dacă ești șofer profesionist sau dacă ai o flotă de transport, ai nevoie de cea mai potrivită cameră pentru camionul din dotare. Enumerăm mai jos câteva aspecte de care trebuie să ții cont.

  • Salvarea datelor: Sunt două opțiuni populare de salvare a filmărilor realizate de camere: cardurile de memorie și cardurile micro SD. Mai există și varianta în care camera se conectează la internet și salvează filmările automat în Cloud. În această ultima situație nu mai este necesară intervenția posesorului.
  • Conectivitatea internet: Camerele dotate cu posibilitatea automată de conectare la internet reprezintă viitorul, însă în acest moment nu sunt foarte accesibile. Probabil că prețurile vor scădea treptat și cât mai mulți șoferi vor beneficia de așa ceva.
  • Montarea: Sunt mai multe modalități de montare a camerelor dar cea mai simplă este metoda de montare cu suprafață adezivă (ventuză) care este rapidă, ușoară și sigură pentru camere.  
  • Rezoluția imaginii: Evident că este nevoie de o claritate foarte bună atunci când folosești o filmare ca dovadă în caz de incident în trafic. Pentru calitate optimă e recomandată o lentilă cu unghi larg sau cu WDR și o rezoluție Full HD. Rezoluția 1080p e bună dacă vrei să vezi plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor filmate, de exemplu.

Tipuri de camere pentru camioane

1.Camerele de față

Concepute să crească vizibilitatea și siguranța, camerele de față filmează tot ce se întâmplă în fața mașinilor la calitate maximă. Se montează pe parbriz în numai câteva minute – mai puține decât durează să umpli rezervorul – și încep imediat să filmeze.  

Camera Auto Full HD SMT640 dual camera

2.Camerele duale

Camerele duale captează imagini în interior și în exterior și îți permite să vezi tot ce se petrece pe drum și în interiorul mașinii/camionului. Sunt concepute pentru a îmbunătăți comportamentul șoferului și au unghi larg de filmare. Dacă se folosesc astfel de camere într-o flotă de transport ajută imediat la detectarea unui șofer de camioane indisciplinat sau neglijent. Astfel de camere asigură și filmări nocturne de bună calitate pentru că sunt dotate cu LED-uri infraroșu.

3.Sistemele multi-camere

Sistemele multi-camere oferă un unghi de filmare de 360 grade. Adică oferă imagini șoferului cu tot ce se petrece înainte și alături de el în trafic. Scade numărul coliziunilor din cauza punctelor moarte și oferă vizibilitate în cabină (habitaclu).

4.Camerele de exterior

Camerele de exterior se montează în exteriorul camionului și captează imagini la 360 grade – mașină și împrejurimi. Sunt de mare ajutor atunci când șoferul se confruntă cu punctul mort dar are de făcut o întoarcere strânsă sau vrea să schimbe banda. E dificil pentru șofer să aibă imaginea de ansamblu a camionului și eventual a remorcii. Camera de exterior surprinde imagini pe care e posibil ca șoferul să le rateze. Camera de spate filmează ce se petrece în spatele camionului sau remorcii – lucruri care pot trece neobservate de șofer care are atât de multe de gestionat. Plăcuțele de înmatriculare sunt ușor de filmat și de identificat în caz de incident pe șosea.

5.Camerele de interior

Camerele de interior filmează ceea ce se petrece în interiorul cabinei/habitaclului și cresc securitatea șoferului, pasagerilor și a încărcăturii. Scad astfel incidentele de vandalism ori hărțuire. Camioanele pot folosi camere pentru a reduce și rezolva cazurile de furt.

Alege modelul potrivit de aici

În magazinul nostru online găsești camere de față, de spate, de interior și oglinzi. Avem și sisteme multi-cameră care sunt foarte căutate. Majoritatea au rezoluție Full HD iar unele au și funcția WDR precum și LED-uri infraroșu. Stocarea datelor (filmărilor) se face pe micro SD de maxim 64 GB. Sistemul de prindere este cu ventuză la cele mai multe iar la oglinzi se folosesc niște cleme flexibile. Avem și camere de spate și monitoare pentru camere de spate. Așa că dacă te-ai hotărât în privința tipului de cameră pentru camioane care ți se potrivește cel mai bine, te ajutăm să alegi modelul care să-ți servească cel mai bine interesele când ești la volan. Contactează-ne prin e-mail cadou@supermisto.ro, telefon 0721-797910 (L-V 10-18) sau pe Facebook și te vom ajuta cu plăcere.

Foto: jeshoots, freepik.com

Pareri

pareri