Aşadar, ţi-ai cumpărat o camera auto oglindă. Ai făcut o alegere bună şi te vei lămuri că aşa stau lucrurile în foarte scurt timp. Dacă încă n-ai apucat să citeşti instrucţiunile care ţi-au fost livrate, te ajutăm noi în rândurile care urmează. Vei afla cum se montează, lucruri practice cu privire la utilizarea camerelor (ştii că de fapt ai două camere în pachet!), răspunsuri la întrebările clienţilor care au cumpărat acest produs înaintea ta şi câte alte lucruri. Hai să vezi!                                         

Montarea camerelor

Dacă pentru montarea camerei oglindă nimeni n-a avut vreo dificultate, pentru că se montează simplu peste oglinda retrovizoare cu nişte cleme, la camera din spate au fost unii care au avut emoţii. Dar să ştii că e chiar simplu. Dacă n-ai vreme să citeşti poveşti (cine are?) uite aici un filmuleţ care îţi arată în 3 min. cum tragi firele pentru ambele camere aşa încât să nu te încurce în habitaclu. Aproape când ai terminat o să ai o dilemă a cablurilor. O să stai cu cele două cabluri roşu şi negru în mână şi pentru un moment n-o să ştii la ce trebuie conectate. Ambele camere vor funcţiona perfect şi fără să faci ceva cu cele două cabluri.

O dilemă în roşu şi negru (a cablurilor)

Dar dacă vrei să foloseşti pachetul la capacitate maximă, cele două cabluri se leagă la sistemul electic al maşinii. Firul roşu se montează pe alimentarea pozitivă + (plusul) becului de marşarier. Firul negru pe caroseria maşinii – (minusul) maşinii. După montaj în momentul în care se merge cu spatele sau schimbătorul de viteze al maşinii se află în poziţia de marşarier, pe ecranul camerei se vor afişa două linii de ghidaj la parcare iar imaginea camerei de spate va deveni principala (pe tot ecranul). Grozavă chestie, nu-i aşa?

Camera spate ia apă sau nu? Îngheaţă la iarnă?

Acum că ai montat camerele, întrebările tale devin foarte specifice. Te gândeşti că trebuie să mergi cu maşina la spălătorie şi-ţi faci probleme că “Aoleu, camera spate o să ia apă. Mai merge după aia? Şi dacă mă prinde ploaia?”  Nu-ţi face probleme. În condiţii normale de precipitaţii camera spate nu are deloc de suferit. Însă, atunci când eşti la spălătorie ai grijă să nu pună jet direct pe ea pentru că va fi afectată. În caz de îngheţ (condiţii climaterice normale) camera nu va avea de suferit.

Îi vii de hac vecinului care îţi tot zgârie maşină în parcare?

Ştim că şi ţie ţi se întâmplă. Pentru că ni se întâmplă şi nouă. Tare ţi-ar plăcea ca această cameră să-l prindă în flagrant. Ca să poţi să te prezinţi la el cu dovada: “ce faci dom’le? Uite aici că te-am filmat…” Deşi au senzori de mişcare şi vibraţii şi pot filma alimentate de la sistemul electric al maşinii, camerele sunt limitate de dimensiunea cardului. Chiar dacă îi pui un card mai mare, va filma câteva ore în buclă. Şansele să faci un flagrant în acest interval sunt destul de mici. Dar, avem o sugestie pentru tine: cameră de supraveghere pe pervaz orientată către parcare. Ai mai multe şanse aşa.

Carduri, filmări şi… blocări

Cardul maxim acceptat este de 32 GB. Chiar şi aşa filmează continuu pentru câteva ore după care intră în buclă. Adică şterge filmările vechi şi face loc la cele noi. În caz de impact, filmarea realizată este blocată pe card pentru a servi că dovadă la poliţie sau la asigurări. Această filmare se şterge manual. Toate celelalte filmări obişnuite se şterg automat. Nu trebuie să-ţi baţi capul cu ele.

Filmarea de noapte cu camera oglindă

Mulţi clienţi întreabă despre filmarea de noapte. Filmarea de noapte depinde de calitatea iluminării de context în zona prin care circuli. Dacă e beznă complet atunci camerele vor filma în raza farurilor. Dacă circuli prin oraş, în zone decent luminate, filmarea deja se va face la un alt nivel. Verifică ce fel de parbriz ai, pentru că dacă ai parbriz duplex acesta are o protecţie la infraroşu. Adică afectează calitatea filmării realizate de camere (în general).

Lucruri practice numai bune de ştiut

  • Ce fac dacă se încălzeşte camera oglindă pe durata funcţionarii? Camera are un sistem de disipare a căldurii. Chiar dacă se încălzeşte, acest lucru nu prezintă un risc.
  • Vreau să resetez camera oglindă, cum fac? Are un orificiu marcat cu R şi înseamnă reset. Se foloseşte o agrafă de birou și se apasă uşor. Gata.
  • Cum filmează dacă merg cu soarele în faţă? N-are nicio problemă. Filmează ca de obicei. Numai ochii şoferilor sunt sensibili în situaţia asta. Echipamentele îşi fac treaba.
  • Se poate da volumul mai încet? Se poate închide microfonul şi se poate da volumul înregistrărilor mai încet (din săgeţi) în timpul redării.
  • Ce unghi de filmare are? Cel indicat de producător în specificaţiile tehnice. Este suficient de mare aşa încât să filmeze din trotuar în trotuar. Adică îţi va furniza toate informaţiile de care ai nevoie.

Mai ai întrebări? Dacă da, te rugăm să le postezi mai jos în comentarii şi ne vom grăbi să-ţi oferim un răspuns cât mai detaliat. Ţine aproape dacă îţi plac gadget-urile pentru că periodic aducem produse deosebite. Apropo, ştiai că am adus o cameră de supraveghere Smart? Asta apropo de supravegherea maşinii tale din parcare. Noi credem că o să-ţi placă.

 

Pareri

pareri