Supravegherea video este din ce în ce mai necesară atât pentru locuinţe cât şi pentru firme (magazine, depozite, birouri, sere, etc.). Toată lumea îşi doreşte un sistem de supraveghere care să furnizeze imagini de foarte bună calitate. Însă un astfel de sistem presupune nişte costuri apreciabile. 

Camerele cu tehnologie PTZ adică Pan Tilt Zoom furnizează imagini de calitate dar şi preţurile de achiziţie sunt semnificative. Camerele Pan Tilt sunt mai accesibile ca preț. Sunt mai ușor de montat și folosit de către neprofesioniști dar rezoluția imaginilor este mai mică.

Trebuie să știi exact ce-ți dorești și pentru ce anume ai nevoie de o cameră. Abia după aceea poți alege tehnologia și modelul potrivit.  

 

Supraveghere cu tehnologie PTZ

Tehnologia Pan Tilt Zoom presupune că o cameră de supraveghere are un obiectiv motorizat. Utilizatorul poate să-i ajusteze lentila, focalizarea şi gradul de deschidere în funcţie de nevoi. Deţine zoom optic, nu unul digital. Adică, atunci când apropii imaginea ca să vezi detalii, aceasta nu se mai pixelizează (devine neclară) aşa cum se întâmplă în cazul unui zoom digital. Astfel, poţi observa detalii preţioase în caz de efracţie sau alt incident. Aceste camere depind de o soluție de înregistrare dar există pe piață și camere PTZ plug & play. Unele modele PTZ au și LED-uri infraroșu, o funcție prețioasă în cazul filmărilor de noapte. În acest caz filmările devin alb-negru, pentru că nu există culori în spectrul infraroșu. Pot filma chiar și la distanțe de câțiva zeci de metri – în functie de model. 

 

Aceste camere sunt profesionale şi îşi merită banii. Însă, ce faci dacă nu ai atâţia bani dar totuşi îţi doreşti calitate? Alternativa ar fi, dacă poţi renunţa la zoom, tehnologia Pan Tilt.

 

Camerele Pan Tilt – accesibile și ușor de folosit

Camerele de supraveghere din magazinul nostru online deţin această tehnologie şi au lentile fixe. Majoritatea modelelor sunt dotate cu LED-uri infraroşu care oferă calitate bună filmării atât ziua cât şi pe timpul nopţii. Se instalează cu usurință chiar și de către cea mai atehnică persoană. Ele sunt wireless dar au nevoie de alimentare electrică, adică nu au o baterie internă care să le asigure independența. Toate modelele de camere pe care le comercializăm se livrează cu card-uri SD pentru stocarea imaginilor filmate și se pot accesa via internet de oriunde v-ați afla. Se poate vedea în timp real ce se întâmplă în locația unde sunt montate. Pentru aceasta se folosește o aplicație instalată pe telefon, tabletă sau laptop. Avem și camere care, atunci când detectează mișcare în zona supravegheată, trimit avertizări prin e-mail posesorilor. Aceștia pot accesa modulul de administrare al camerei și pot vedea exact ce se întâmplă și dacă este necesar să intervină. Sunt cu adevărat practice și folositoare dacă vrei să ai grijă de bunurile tale. Și nu numai…

 

Tehnologia avansează rapid așa încât să putem sa ne protejăm mai eficient, să putem gestiona aspecte ale vieții într-un timp cât mai scurt. În magazinul nostru online avem şi modele de camere ascunse sau deghizate în diverse obiecte cotidiene (încărcător de telefon, roboţel, etc.). Dacă te interesează într-adevăr să achiziţionezi camere de supraveghere, suntem convinşi că vei găsi la noi ceea ce cauţi.

 

Îţi recomandăm să analizezi cu atenţie specificaţiile tehnice aferente fiecărui model, iar dacă ai întrebări, tehnicienii noştri îţi stau la dispoziţie.

 

Pareri

pareri