Un sistem de iluminare și alimentare e un echipament care își dovedește utilitatea în caz de pană de curent și când ești în zone izolate. Sau doar pe baltă, la pescuit, cu prietenii tăi. Însă, pe piață sunt multe modele și e greu să alegi. În rândurile de mai jos, te învățăm cum să alegi în funcție de nevoile tale. Ca să nu dai niciun ban în plus decât atât cât trebuie.

Lanterna (lampa, corpul principal)

Lanterna este elementul principal al sistemului. La ea se conectează becurile și panoul solar, acolo sunt mufele de alimentare pentru gadget-uri și poate avea 1 sau 2 variante de iluminare (în față și/sau în lateral). Aspectul lanternei contează în mică măsură, contează mai mult funcționalitățile sale. Lanterna frontală este de obicei cea care furnizează lumina de durată mai lungă. Dacă vrei să economisești  resursele, poți să foloseșți sursa laterală de iluminare. În funcție de model, corpul lanternei (lămpii) conține radio FM, player MP3, suportă ventilator pe USB, jocuri de lumini. De la mufele USB poți încărca telefoane, tablete, țigări electronice și alte gadget-uri mici.

Becurile LED

Numărul de becuri LED pe care le are sistemul se alege în funcție de nevoi. Dacă îl folosești sporadic, atunci 1-2 becuri sunt suficiente. Dacă ai familie mare sau un grup numeros de prieteni, atunci optează pentru variante cu 3-4 becuri. Majoritatea modelelor au întrerupător, așa încât chiar dacă sistemul are mai multe becuri, dacă tu vrei să folosești mai puține să poți economisi resurse. De obicei becurile LED au durată îndelungată de utilizare, așa că nu e cazul să-ți faci probleme cu privire la înlocuirea lor.

Panoul solar

Este de mici dimensiuni indiferent de model și este făcut de așa natură încât să fie comod de transportat oriunde te-ai afla. Se alimentează de la soare. Iar asta înseamnă că dacă intensitatea solară variază, tot așa variază și numărul de ore necesare pentru alimentare. Într-o zi normală, însorită, alimentarea 100% durează 12-15 ore. Nu e nevoie să stai pe loc câtă vreme se încarcă panoul, poți să-l încarci din mers – stă foarte bine în rucsac. Ce e interesant este că dacă vrei să fii pregătit pentru orice eventualitate, îl poți încărca normal de la priză.

Desigur, sistemul se livrează cu cabluri de alimentare și de conectare a becurilor la sursă (lanternă).

Recapitularea criteriilor de selecție ale unui sistem 

Așadar, care sunt criteriile care chiar contează când alegi un sistem de iluminare și alimentare?

  1. Numărul de surse de iluminare din lampă  
  2. Numărul de becuri  
  3. Durata de încărcare (cât mai mică)
  4. Durata de iluminare (cât mai mare)
  5. Funcțiile suplimentare  (încărcare gadget-uri, radio FM, player mp3, ventilator pe USB, bec suplimentar disco sau jocuri de lumini)

Prețul este de obicei asociat tuturor acestor criterii, dar poți găsi în magazinul nostru online modele cu prețuri cuprinse între 135-220 lei. E o investiție pe care chiar merită să o faci!

Contactează-ne prin e-mail cadou@supermisto.ro, telefon 0721-797910 (L-V 10-18) sau pe Facebook (non-stop!) și te vom ajuta să alegi exact ce-ți trebuie din portofoliul nostru. Te așteptăm.

Pareri

pareri