În majoritatea caselor în care se află un laptop şi câteva smartphone-uri există şi un router. În acest fel se pot conecta la intenet toate aceste echipamente fără costuri suplimentare. Însă, routerele au capacităţi foarte variate. Trebuie să ştii exact ce ţi se potriveşte ţie înainte să cumperi unul. Trebuie să ştii pentru ce urmează să-l foloseşti. Și în ce buget trebuie să te încadrezi, pentru că unele echipamente – deşi foarte performante – au preţuri piperate.

Router cu capacităţi medii

Dacă doreşti să conectezi la internet un laptop, o tabletă, un smartphone te poţi mulţumi cu un router de clasa medie, cu preţ în jur de 200-300 lei şi rată de transfer 10/100 Mbs. Aceasta înseamnă că vei avea o conexiune cu viteză medie care atunci când vei transfera fişiere de dimensiuni mai mari va deveni lentă şi liniară. Va trebui să laşi task-ul să se finalizeze până să poţi face altceva la o viteză din nou decentă.

Router perfomant

Dacă ţi-ai instalat mai multe camere de supraveghere şi mai ai şi alte echipamente de conectat la internet în casă îţi trebuie un router performant. În mod clar nu vei aloca 300 lei ca buget pentru achiziţia lui. Ai nevoie de o rată de transfer 100/1000 Mbs aşa încât să poţi conecta toate dispozitivele. Și să poţi accesa via internet filmările realizate de camere. Un astfel de echipament costă ceva mai mult. După achiziția și configurarea routerului e nevoie să-l și securizezi. Altfel există riscul ca oricine detectează rețeaua ta să se poată conecta gratis la internet și să-ți consume ție din performanța retelei.

Siguranța rețelei și echipamentelor tale

De asemenea, fiecare echipament conectat wireless trebuie sa fie securizat. Fie că e cameră IP wireless, smartphone, laptop, etc. Conexiunea la internet îți permite să accesezi de la distanță camerele tale și să le manevrezi așa cum dorești, cu ajutorul unei aplicații. Mai mult decât atât, atunci când camera detectează mișcare în locație, poate să-ți trimită alarme.

Sperăm că ți-am furnizat informații folositoare și dacă îți plac gadget-urile, te invităm în magazinul nostru online.

Pareri

pareri