Atunci când observi că telefonul tău nu se mai află în buzunar, vei trece inevitabil prin mai multe stări. Pentru moment vei fi puțin surprins. Apoi îți vei forța memoria cautând sa-ți amintesti în ce context l-ai folosit ultima dată. Iar în final vei fi de-a dreptul revoltat realizând că respectivul dispozitiv iOS a fost pierdut sau, cel mai probabil, furat.

Căutările prin spatiile de depozitare ale mașinii tale te pot ajuta uneori. Totuși cea mai eficientă metodă este să apelezi la aplicația pentru iOS Find My iPhone. Aceasta îți dă posibilitatea de a localiza telefonul afișându-l pe hartă și de a-ți proteja datele importante. 

Condiția esențială pentru a putea găsi un dispozitiv iOS pierdut sau furat cu ajutorul acestei metode este ca ea să fie activată din meniul device-ului respectiv.

Utilizatorii de sisteme Android pot beneficia  si ei de această facilitate utilizând o aplicație similară

Cum utilizezi aplicația pentru găsirea respectivului dispozitiv iOS pierdut sau furat

Dacă aplicația este instalată poți trece la treabă imediat ce te afli în fața unui calculator sau a altui device mobil cu acces la internet. Accesează iCloud din browser-ul web. Loghează-te cu contul tău și selectează acel dispozitiv iOS pierdut sau furat pe care l-ai înregistrat în contul de iCloud. Vei putea vedea pe hartă locul în care se află telefonul. Iar dacă este cât de cât aprope de tine, poți activa o alarmă stridentă care să te ajute să-l găsești.

În cazul în care acel dispozitiv iOS a fost de fapt furat și închis, lucrurile nu mai sunt la fel de simple. În astfel de situații este nevoie de sprijinul poliției. Șansele de recuperare scad simțitor, iar descoperirea sa poate dura luni întregi sau poate chiar ani. Ai totuși la dispoziție activarea modului ”telefon pierdut”. Acesta împiedică altă persoană să se folosească de dispozitiv sau să aibă acces la informațiile sensibile din memoria sa.

Foarte important! Nu șterge niciodată un dispozitiv iOS pierdut sau furat din contul tău iCloud, oricât de mult ar putea dura recuperarea sa. Ștergându-l, nu-l vei mai putea urmări și vei da posibilitatea ”noului deținător” să-l reactiveze și să-l folosească după bunul plac.

5 pași simpli pentru a păstra orice dispozitiv iOS în siguranță

Știm că dorești să-ți protejezi micile investiții și vrei să te bucuri permanent de telefonul tău. Așadar până în momentul în care te vei decide să renunți la el este bine să ai în vedere câteva reguli simple de prevenire. Astfel nu vei fi pus niciodată în situații neplăcute.

  1. După ce l-ai cumpărat, activează-ți aplicația Find My iPhone.
  2. Dacă obișnuiești să călătorești sau pleci în vacanță, ia cu tine camera ip wireless și camera auto. Acestea vor supraveghea cu strictețe atât locul de cazare cât și interiorul mașinii tale.
  3. Menține-ți în permanență nivelul acumulatorului de telefon la peste 50%. Poți face asta încărcându-l frecvent sau folosind o baterie externă.
  4. Cel mai bun loc în care poate sta telefonul este buzunarul. Evită lăsarea acestuia pe masă sau în alte locuri, deoarece ai putea să-l uiți acolo.
  5. Păstrează într-un loc sigur toate facturile și documentele primite la achiziționarea unui telefon. Ele conțin informații importante (serii, model, imei) pe care instituțiile abilitate le pot folosi pentru găsirea unui dispozitiv iOS pierdut sau furat.

Noi cei de la Supermișto dorim ca atât tu cât și bunurile tale sa fiti mereu în siguranță. În acest sens, îți punem la dispoziție o gamă largă de gadgeturi de securitate și informații utile.

 

Pareri

pareri