La un moment dat ai nevoie să te muți de acasă. Fie că ai stat cu părinții și vrei să te muți singur. Fie ți s-a mărit familia. Fie că pur și simplu te-ai plictisit și vrei să schimbi peisajul! Așa că ai început să faci planuri despre cum să fie noua casă. Că vrei să fie perfectă, asta știe oricine!  

Aspectul este un element foarte important, însă ar trebui să te îngrijoreze locația casei sau apartamentului. Un cartier rău-famat, cu vecini în care nu poți avea încredere nu îți va satisface nevoia de mai bine. Avem pentru tine câteva sfaturi de folos ca să-ți iasă bine… relocarea. 

O problemă de distanță

( până în centrul orașului, până la centrele comerciale, până la serviciu)

Distanța este un aspect foarte important. Unii caută un echilibru între liniștea și ambianța plăcută de la periferia orașului și posibilitățile de acces rapid la cele mai importante obiective – instituții sau centre comerciale aflate în centrul orașului. Si locul de muncă este important, deoarece cu cât este mai aproape de locuință cu atât va fi mai ușor să ajungi. Vei fi odihnit și pregătit de muncă, în comparație cu starea pe care o poți dobândi după un drum lung parcurs zilnic.

Te muți, cum e zona? Sunt nereguli? 

Cele mai bune informații despre noua ta casă și noul tău cartier pot veni chiar de la potențialii tăi vecini. Mergi în recunoaștere în zona care te interesează și întreabă persoanele care locuiesc deja acolo cum este sa trăiești în acea zonă. Este foarte important ca zona să fie sigură. Fără persoane care să creeze probleme sau evenimente neplăcute. Aceste informații le poți afla numai de la cei ce locuiesc deja acolo. Ei știu dacă s-au confruntat sau nu cu astfel de situații.

Ești protejat(ă) contra hoților?

Poate că e o zonă în proximitatea unei secții de poliție. Poate că strada este echipată cu camere de luat vederi. Poate casa are instalat un sistem de alarmă. Toate aceste lucruri contribuie la siguranța ta și a celor din jurul tău. Nu este neapărat să te bazezi pe lucruri deja existente. Un sistem de alarma sau o cameră de supraveghere pentru casa ta ți-o poți instala și singur. Insă străzile protejate cu camere de luat vederi te pot scăpa de multe probleme.

Acestea ar fi cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când decizi să te muți într-un cartier nou. Desigur că sunt și alți factori de luat în considerare, însă aceștia rămân la alegerea fiecăruia. 

Dacă ți-au fost de ajutor sfaturile noastre te mai așteptăm pe la noi. În blog ca să citești și alte materiale. În magazinul nostru online dacă ai nevoie de gadget-uri practice. Și pe pagina noastră de Facebook dacă vrei să discutăm despre produsele noastre. Vrei să nu ratezi nicio noutate? Îți recomandăm să te abonezi la newsletter-ul nostru.

Pareri

pareri