Siguranța casei e esențială. Mai ales dacă vrei să-ți știi familia în siguranță, dacă ai copii mici, părinți în vârstă. Dacă vrei să știi cine îți tot zgârie mașina în parcare sau… dacă vrei să pleci și tu în vacanță fără să stai cu grijă. Ai nevoie de alarmă în caz că se întâmplă ceva.
Te gândești că un sistem de supraveghere costă bani grei nu glumă? Răspunsul este DA și NU în același timp. Dacă vrei un sistem profesional e posibil să-ți lase buzunarul gol. Dar nu e musai să fie așa. Poți să-ți faci chiar tu un sistem practic de supraveghere și alarmă cu nici 100 de euro. Dacă nu știi cum, uite mai jos câteva detalii. E chiar simplu și n-ai nevoie de ajutorul unui tehnician.
Pasul 1: Achiziție Cameră IP Wireless
În portofoliul Supermișto găsești mai multe modele de camere IP wireless. Alege-o pe cea care se încadrează în bugetul tău și care are specificațiile pe care le dorești. Diferențele dintre modele sunt mici dar e posibil să conteze pentru tine capacitatea de rotire a camerei, numărul de LED-uri infraroșu, rezoluția HD sau Full HD, etc. Avem modele de interior, de exterior, cu filmare 360 grade, cu design variat și capacități SMART. Camera SMART este gadget-ul care te duce mai aproape de ideea de smart home pe care sigur o dorești și tu.
Pasul 2: Montare și conectare la internet
Dacă ești de părere că montarea e complicată s-ar putea să ai o surpriză – este mai simplă decât crezi. Primești oricum instrucțiuni de montare și ai și filme demonstrative în contul nostru de Youtube. Îți faci probleme că nu știi în ce loc e mai eficient să o montezi? Uite aici detalii.
Camerele au carduri pe care salvează imaginile filmate dar pot fi accesate live, în baza unui cont parolat de administrator, așa încât oriunde ai fii poți vedea via internet ce se întâmplă la tine acasă. Așa poți sta liniștit fie că ești la muncă timp îndelungat, fie că ești plecat în vacanță în altă țară. Uite aici cât de simplu e să manevrezi camera direct de pe telefon. Se poate să faci asta și de pe tabletă, laptop sau PC. Daca nu știi ce aplicație e mai bine să folosești pentru aceasta, găsesti aici detalii.
Pasul 3: Setări de alarmă în caz de incident
Camerele știu să inițieze e-mail-uri de alarmă în caz că este detectată mișcare în spațiul supravegheat, trebuie doar setate corespunzător. Practic, poți vedea imediat ceea ce camera consideră că e suspect și tu decizi dacă suni sau nu la poliție. În caz de efracție sau incident ai dovada instant atât pe cardul camerei cât și pe internet. Făptașul nu poate distruge ceea ce a ajuns deja la tine, iar calitatea filmării ajută la identificarea persoanei sau situației cu lux de amănunte.
Rămânem la dispoziția ta pentru orice informații legate de camere, conexiuni și setări de alarmă. Dar sigur te vei descurca având la dispoziție informațiile de mai sus. Spor la meșterit!
Comentarii recente