Camerele auto au multe funcții, dar care sunt cele mai importante? Ce te ajută si ce te protejează mai mult? Află din rândurile de mai jos.

Camera auto este un echipament de care nu te poți lipsi. Ai nevoie să fii în siguranță atunci când ieși zi de zi în trafic. Însă, nu toate camerele sunt la fel, așa că ne-am propus să centralizăm cele mai importante dar și necesare funcții ale unei camere auto. Vei vedea fiecare funcție la ce e bună și de ce îți recomandăm să o aibă și camera video audio.

FUNCȚII CARE ÎȚI FAC VIAȚA MAI UȘOARĂ

  • Înregistrare în buclă – îți permite să păstrezi pe cardul camerei numai cele mai noi filmări. Atunci când acesta se umple, camera șterge automat filmările vechi și le înlocuiește cu cele noi. Nu-ți mai bați capul să ștergi periodic cardul.
  • Playback – este funcția care te ajută să vezi filmările făcute chiar pe ecranul camerei. Poți să arăți pe loc dovada că ai circulat regulamentar în caz că te acuză cineva de ceva ce n-ai făcut. Pentru o bună vizualizare a filmării ai nevoie de un display mai mare de 2.5 inch și eventual de o funcție suplimentară zoom. Dar nu este obligatoriu.
  • Nightvision – această funcție este foarte folositoare atunci când circuli noaptea. Practic, dacă ai o cameră cu nightvision și singura sursă de iluminare este cea a farurilor, vei putea obține o filmare de bună calitate. Funcția amplifică sursele existente de lumină și te ajută să obții filmarea dorită.

FUNCȚII CARE TE SCOT DIN PROBLEME

  • Senzor G – această funcție este foarte folositoare în caz de incident. Atunci când senzorii camerei sesizează că a avut loc un impact, filmarea din momentul cheie este blocată așa încât să servească drept martor. Filmarea ulterioară nu va suprascrie și această secvență.
  • Senzor de mișcare – de câte ori senzorul camerei sesizează mișcare pornește automat filmarea. Asta înseamnă că filmarea pornește după ce pornește mașina. În caz de incident, ai filmarea pregătită.
  • Mod parcare – ți se întâmplă tot felul de lucruri ciudate cât timp mașina este în parcare? Atunci e neapărat pentru tine să ai o cameră auto cu mod parcare. Așa vei putea vedea ce se întâmplă cu mașina ta în timp ce tu nu ești acolo. Însă, e necesar ca aparatul să fie alimentat de la baterie, să aibă suficient curent chiar și atunci când mașina e oprită.
  • Filmare simultană – se aplică în cazul camerelor duale față/spate și te ajută să ai o vedere de ansamblu atât în trafic cât și în caz de incident. Unghiurile de filmare ale celor două camere simultane te ajută să înțelegi exact cum s-au petrecut lucrurile și te scapă de nervi, timp pierdut, amenzi, etc.

 

Desigur că mai sunt și alte funcții care ți-ar prinde bine să le ai. Însă nu există (încă!) un model de cameră auto care să le aibă pe toate. Trebuie să faci o ierarhizare a nevoilor tale și să le folosești ca și criterii de selecție.
Noi sperăm că ți-am fost de ajutor și că vei găsi ceea ce cauți în magazinul nostru, unde avem o gamă largă de camere auto și de camere oglinzi cu filmare simultană.

Pareri

pareri