Ştim sigur că ţi s-a întâmplat şi ţie. Te-ai urcat la volan, ai ales o destinaţie şi te-ai întrebat dacă acolo o să găseşti loc de parcare. Sau vei fi nevoit să parchezi pe cine ştie ce străduţă lăturalnică. Iar mai apoi să ai dificultăţi în a-ţi găsi maşina ca să te poţi întoarce acasă. Ei bine, poţi afla dacă locaţia către care te îndrepţi are sau nu parcare de ceva vreme cu ajutorul aplicaţiei Google Maps. Însă, abia de curând aceasta a primit o nouă funcţie care îţi permite să-ţi găseşti maşina în caz că nu mai ştii exact unde ai parcat-o.

Simplu ca “bună ziua”

E foarte simplu! Din meniul aplicaţiei, selectezi locaţia în care se află maşina ta parcată şi pe hartă vei avea o iconiţă albastră [ P ] ca indicator. Nu trebuie decât să salvezi informaţia pe dispozitivul tău şi apoi îţi vei putea recupera maşina cu uşurinţă. Actualizarea este deja disponibilă pe noile versiuni de Android şi urmează să devină disponibilă şi pe iOS. Cei de la Google au furnizat această funcţie mai întâi prin Google Now, însă orice şofer îşi doreşte această funcție ataşată la Google Maps, pentru că informaţiile sale sunt mai detaliate şi deci, mult mai utile.

Ce altceva mai ştie să facă Google Maps

De reţinut că noua actualizare Google Maps mai face şi alte lucruri: ştie cât timp mai poţi lăsa maşina în respectivul loc şi te avertizează aşa încât să nu încasezi amenzi sau, dacă e vorba de un loc de parcare cu plată, să nu-ţi depăşeşti bugetul. Aşa poţi evita multe neplăceri legate de parcări şi trafic. Chiar îi poţi mulţumi aplicaţiei pentru ajutorul pe care ţi-l da în mod constant. Şi totuşi, nu ne putem opri să ne întrebăm: oare ce unelte va furniza următoarea actualizare a aplicaţiei? Probabil unele cel puţin la fel de practice.

Dacă dorești să-ți echipezi mașina cu tot felul de gadget-uri te invităm să arunci o privire în magazinul nostru online. Știm sigur că vei găsi lucruri pe gustul tău.

 

Pareri

pareri