Suntem convinși că știți în mare la ce folosește o cameră auto. Totuși noi ne-am gândit să vă amintim sau să vă dăm niște motive noi.

Probabil că știți că în România legislația rutieră spune că nu se admit ca probe în instanță filmările decât dacă sunt făcute de aparatele omologate ale organelor statului. Totuși, sunt destule situații în care un judecător poate decide să ia în considerare aceste dovezi.

 

Acestea fiind spuse, iată cele 7 motive pentru care este bine să aveți o cameră auto.

 

1) Dovadă pentru asigurator

De multe ori șoferii au descrieri diferite legate de cum s-a petrecut un accident. Cu dovada că accidentul nu a fost produs de tine poți scăpa de vinovăție și de eventualele costuri mărite la ratele de asigurare în caz că ai fost tu numit pe nedrept vinovat.

2) Scapă de amenzi nemeritate

Dacă ai avut ghinionul să fii oprit de poliție în trafic, ba mai mult, să fii acuzat de ceva ce nu ai făcut, atunci camera poate fi un ajutor foarte util. Contestând în instanță acuzațiile, poți scăpa fără probleme de o amendă usturătoare neîntemeiată.

3) Luptă împotriva tentativelor de fraudă

Ne confruntăm cu tot mai multe persoane care încearcă să păcălească legea sau chiar să profite de pe urma ei. Sunt zeci de situații în care poți fi lovit intenționat și să ți se ceară bani pentru a nu se merge la poliție. Cu ajutorul camerei nu doar scapi tu de probleme, dar ajuți și la pedepsirea celor rău intenționați.

4) Devino un șofer mai bun

Ca un dansator care privește în oglindă sau un sportiv care își revede meciurile pentru a se îmbunătăți, la fel îți poți revedea și tu filmările pentru a deveni un șofer mai bun. Astfel ai ocazia să vezi dacă ai avut mici scăpări la volan. Le poți corecta și astfel devii un șofer mai bun. Iar ca șofer priceput în trafic poți avea parte de costuri mai mici la asigurare.

5) Evaluează abilitățile de condus ale tinerilor

Fiul tău tocmai a obținut permisul și vrea să iasă cu prietenii cu mașina. Știm cât de mult dorești să fii în dreapta lui, să îl urmărești, dar știm că asta nu prea este o opțiune. Cu ajutorul camerei poți să urmărești felul în care a condus. Să îi dai sfaturi utile pe viitor, ajutându-l astfel să devină un șofer mai bun fără să îl „bați la cap”.

6) Păzește-ți mașina cu o cameră auto

Unele camere au opțiuni care le permit să pornească automat când detectează mișcare în apropierea vehiculului. Așa că în cazul în care cineva îți lovește mașina în parcare și o ia la fugă sau poate cineva încearcă să îți spargă mașina, camera te poate ajuta să găsești făptașul și să îl aduci în fața legii.

7) Surprinde evenimente neașteptate

Nu e garantat că vei surprinde o ploaie de meteoriți cum au reușit unii șoferi din Rusia cu câțiva ani în urmă. Dar poți surprinde un animal care poate sări în fața mașinii, o piatră care poate ricoșa în parbriz sau orice alt eveniment neplăcut care îți poate ruina ziua. Cu ajutorul unei camere auto, ai dovada clară pentru asigurator. Ești sigur că situația se va termina în cele din urmă cu bine.

Dacă aceste motive ți-au dat de gândit în vederea achiziționării unei camere auto intră aici pentru a vedea oferta noastră.

 

 

Pareri

pareri