Cu siguranță te-ai gândit și tu la ce ar trebui să faci așa încât să ții hoții la distanță de casă. Îți prezentăm câteva sugestii la îndemână, care s-au dovedit foarte folositoare. Necesită preocupare pentru siguranță și o mică investiție în iluminare și supraveghere. Dacă nu le ai deja.

  1. Schimbă rutina ca să încurci hoții

E știut faptul că hoții sunt interesați de rutina celor în casa cărora și-au plănuit să intre. Îi urmăresc o vreme ca să vadă când vin acasă, când pleacă, ce fac și care sunt orele sigure pentru hoți ca să acționeze. Dacă ai grijă să nu ai zi de zi aceeași rutină, îi vei descuraja. Nu vor știi când e momentul lor potrivit. Probabil vor trece la altă victima mai ușor predictibilă.

  1. Luminează bine curtea și casa

Dacă stai la casă e foarte important să-ți iluminezi bine curtea, ușa de la intrare, ferestrele de la parter, accesul în garaj. Hoții acționează adesea la adăpostul întunericului și sunt descurajați de lumina foarte bună care ar putea să le dea pe față planurile. Iluminarea exterioară se poate realiza cu , cu , cu iluminat clasic. Trebuie să menționăm că dacă locuiești într-o zonă cu dese pene de curent, casa și bunurile tale sunt expuse pe durata acestora. Pune-te la adăpost cu un . E o investiție foarte bună și vei vedea asta în foarte scurt timp.

  1. Pune-ți camere de supraveghere

O să spui că asta presupune o investiție serioasă, dar lucrurile nu stau așa. Cu aproximativ 250 euro poți să instalezi camere IP de supraveghere care să-ți țină casa și curtea în siguranță. Iar tu poți vedea ce se întâmplă acasă de oriunde ai fii. Mai mult, poți chiar să vorbești cu cei aflați la adresa ta – familia sau chiar hoții, care sigur se vor speria de intervenția ta. Poți să fii notificat prin e-mail sau telefon în caz că vreuna dintre detectează mișcare în zona de supraveghere. E o investiție pe care merită s-o faci.

  1. Trage jaluzelele seara

E bine să ai obiceiul să tragi jaluzelele, draperiile, etc. atunci când se instalează întunericul. Nu trebuie să vadă toată lumea ce se petrece în casa ta și ce obiecte ai. Așa poți deveni țintă pentru hoții. Riscul este și mai mare dacă locuiești la casă sau la parterul unor clădiri. Toată lumea care trece pe stradă vede clar în casa ta. Învață să ai grijă de tine, de cei dragi și de bunurile voastre.

  1. Cunoaște-ți vecinii

Chiar dacă ești mai nou în cartier, e bine să-ți cunoșți vecinii. Ei pot să-ți spună dacă observă ceva ciudat și tu să iei la timp măsurile care se impun. Tot ei îți pot sări în ajutor în caz de nevoie, mai înainte de oricine altcineva. Construiește relații bune cu ei și fii dispus să-i ajuți și tu pe ei la nevoie.

O invitație pentru tine

Cu speranța că ți-am fost de folos (fie ți-am adus aminte lucruri pe care le știai, fie ți-am propus soluții noi), te invităm în de unde îți poți alege camere IP, sisteme de iluminare, lămpi și reflectoare solare, , etc.

Contactează-ne prin e-mail cadou@supermisto.ro, telefon 0721-797910 (L-V 10-18) sau pe Facebook (non-stop!) dacă ai întrebări sau dacă vrei să comanzi produse.

Pareri

pareri