Ce e mai rău decât să rămâi fără baterie la telefon? Să rămâi fără telefon! Totuşi, în speranţa că nu ai avut parte de cea de a doua variantă, noi îţi oferim 5 sfaturi de urmat, atunci când eşti pe cale să rămâi fără baterie şi nu ai o priză sau un încărcător la îndemână.

1) Activează modul „baterie descărcată”

Unele telefoane au în dotare moduri care permit economisirea bateriei. Aceste moduri influențează atât performanţa telefonului cât şi setările legate de luminozitate, reţea şi conectivitate. Acest mod se poate găsi la setări, gestionare alimentare şi reprezinta cea mai indicată metodă deoarece reduce consumul a tot ce este neesenţial şi îţi garantează că poţi să mai foloseşti telefonul suficient cât să nu te lase când ai cea mai mare nevoie.

2) Scade luminozitatea

De multe ori cel mai mare consumator de baterie este ecranul telefonului. Intră la setările legate de afișaj si coboară luminozitatea cât de mult posibil, de preferat sub un sfert din indicator. Vei remarca diferența. Și nu mă refer la luminozitatea ecranului, ci la diferența făcută la baterie.

3) Activează modul avion

Modul avion a fost conceput pentru a opri toată conectivitatea telefonului pe parcursul unui zbor. Acesta îți dezactivează conexiunea de la rețea, Wi-Fi, Bluetooth și GPS. Dar nu trebuie să zbori cu avionul pentru a folosi această opțiune. Atât timp cât nu ai nevoie să suni sau să navighezi pe internet, ci vrei doar să fii sigur ca nu ți se închide telefonul, modul avion poate fi o variantă bună pentru tine.

4) Închide tot ce nu folosești

Dacă totuși ai nevoie să suni și modul avion nu este o opțiune, poți decide tu ce nu trebuie activat atunci când nivelul bateriei este o problemă. Diversele aplicații (Sincronizarea datelor, 4G, Locație) și orice altă setare care nu îți este esențială în acel moment pot fi oprite.

5) Ia-ți o baterie externă

Ai încercat toate aceste soluții dar în continuare, de prea multe ori telefonul tău cedează în momentele cele mai nepotrivite? Ce ar fi să încerci o baterie externă? Pur și simplu o conectezi la telefon atunci când ai nevoie iar problema e rezolvată. Nu mai pierzi apeluri importante, nu mai rămâi fără GPS în mijlocul călătoriei și nu mai rămâi fără baterie fix înainte să termini ultimul nivel al jocului tău preferat la care te chinuiai de o veșnicie. Dacă îți sună interesant intră pe acest link să vezi și să te convingi.

Pareri

pareri