Siguranţa casei tale constituie o prioritate. Mai ales atunci când eşti plecat de acasă pentru o perioadă mai îndelungată (în vacanţe, în special). O soluţie alternativă la sistemele profesionale de supraveghere video/firmele de securitate/vecinii pe care trebuie să-i responsabilizezi, o reprezintă instalarea unei camere IP.

Ce este o cameră IP pentru supraveghere?

Bazată pe Internet Protocol (de unde îi vine şi denumirea), această cameră este un dispozitiv digital, conectat la o reţea de internet. Este capabil să capteze, să înregistreze şi să transmită conţinut video şi audio către un alt dispozitiv (telefon inteligent, tabletă, laptop, desktop). De asemenea, o astfel de cameră este capabilă să transmită informaţii către dispozitivele care utilizează programul software NVR (network video recorder). Adică stick-uri de memorie USB, carduri de memorie sau orice alt dispozitiv de stocare de dimensiuni mari. Sunt două tipuri de camere IP, cele bazate pe PoE (Power over Ethernet) şi cele wireless.

Cum se instalează o cameră IP?

Conectarea unei camere IP este o procedură simplă şi uşor de realizat, mai ales că orice cameră este însoţită de un ghid de instalare. În cazul în care nu te descurci, există o sumedenie de tutoriale pe internet. Ele despică firul în patru, pentru tine. O poţi instala cu ajutorul aplicaţiilor disponibile pentru versiunea iOS/Android în App Store sau Google Play.

 Care sunt avantajele unei camere IP?

Un mare avantaj al camerelor IP este acela că pot fi accesate și manevrate direct de pe telefon sau tabletă. În felul acesta știi în orice moment ce se întâmplă în casa ta. De asemenea, cele mai multe camere IP sunt dotate cu transmisie bidirecţională (speaker și un microfon integrat), adică poți comunica imediat cu oricine se află în apropierea acestora (cu hoții, de exemplu, trebuie să îi anunți cumva că vine poliția 🙂 )

CCTV vs camera IP

Spre deosebire de camerele CCTV, camera IP oferă o serie de caracteristici care impresionează prin:

  • Calitatea imaginii – multe dintre camerele IP beneficiază de tehnologia HD (1080 P sau 4MP). Acest lucru înseamnă că imaginile/videoclipurile sunt extrem de clare.
  • Posibilitatea de vizualizare în timp real a ceea ce se întâmplă în câmpul de acţiune al camerei. Comenzile se transmit prin intermediul telefonului mobil sau al tabletei. Indiferent de locul în care te afli, atât timp cât ai o conexiune de date stabilă şi de calitate.
  • Rotaţie verticală şi orizontală, care permite acoperirea unei arii largi de acţiune dar şi a colţurilor unei încăperi.
  • Funcţie de detectare a mişcării (motion detection), care activează camera în cazul în care este detectată mişcare în cameră.

  • Posibilitatea de notificare prin intermediul contului de email. Aceasta funcţionează asemenea unui sistem de alarmă, avertizându-te asupra a aceea ce se întâmplă în perimetrul supravegheat.
  • Pot fi instalate şi în spaţiile exterioare, în special modelele care au protecție la praf și umiditate.
  • Anumite modele beneficiază de funcţia vedere nocturnă (infraroșu). Permite astfel  supravegherea şi monitorizarea pe timp de noapte.
  • Se pot face capturi şi fotografii de pe înregistrare. Oferă astfel avantajul de a analiza mult mai bine anumite situaţii şi întâmplări petrecute în câmpul de acţiune al camerei.
  • Îţi protejezi locuinţa cu bani puţini.

Preţul unei camere IP

La alte tipuri de sisteme de supraveghere (cum ar fi camerele CCTV) preţurile ajung până la 200 de Euro în funcție de brandul sub care sunt produse şi dotările pe care le au.  Preţul unei camere IP e in jur de 300 lei.

Concluzie

Pentru că oferă o gamă largă de avantaje la un preţ mai mult decât decent, camera IP constituie soluţia optimă de supraveghere, monitorizare şi protejare a locuinţei. Dacă te-am convins și vrei să-ți cumperi și tu, ne poți contacta prin e-mail , la telefon 0721-797910 sau pe Facebook.

Pareri

pareri