De ce ți-ai pune oglindă anti-orbire la mașina ta? Cum te ajută acest lucru atunci când ești în trafic? Descoperă detalii în articolul de mai jos. 

Dacă ești conducător auto cu experiență înseamnă că ai trecut prin tot felul de situații și cam știi la ce să te aștepți și cum să reacționezi. Dacă ești nou în domeniu, atunci ai multe de învățat. Însă, orice vei învăța va fi spre folosul tău: vei fi în siguranță la volan și îți vei putea face din automobil un spațiu confortabil.

De ce oglinzi cu tratament anti-orbire?

În discuțiile tale cu alți șoferi sigur ai auzit de termenul “anti-orbire” atunci când vine vorba de oglinzile mașinilor. Când ești la volan mai multe ore pe zi, îți dai seama că lumina se reflectă diferit în oglinda ta retrovizoare. Sunt situații în care ești efectiv orbit de farurile unei mașini care se află în spatele tău iar oglinda retrovizoare ți le “aruncă” direct în ochi (sunt tare supărătoare în trafic farurile cu xenon). Uneori, când circuli în oraș, în aglomerație, în spate nu mai vezi decât două lumini și… nimic altceva. Cum să mai poți estima distanțe, viteze, obstacole dacă nu vezi nimic? Pentru a elimina acest neajuns, oglinzile retrovizoare pot fi înclinate după nevoi, fie manual, fie automat – în functie de automobil. Dar ai nevoie de mai mult decât atât.

Tratament anti-orbire: siguranță și confort

produseSituația se poate complica atunci când vrei să-ți montezi o cameră peste oglinda retrovizoare a mașinii așa încât să poți filma traficul. Argumentul pentru care îți iei o cameră e simplu: vrei să fii în siguranță. Iar camerele oglindă filmează simultan față/spate. Adică știi tot ce se întâmplă în trafic. Dar dacă ecranul camerei montate pe oglindă îți lucește în ochi, îți distrage atenția de la condus și îți dă o senzație de disconfort. Camerele oglindă moderne sunt construite din sticlă specială pe care s-a aplicat un tratament anti-orbire. În felul ăsta ele sunt și martori eficienți de trafic dar îți asigură și ție confortul de care ai nevoie. Văzând clar ce se întâmplă în trafic, poți să ai reacții rapide în orice situație. Camerele reglează automat strălucirea după cum variază condițiile de luminozitate. Ele asigură condiții de iluminare/redare clară indiferent dacă e zi sau noapte.  

Dacă ai de făcut frecvent drumuri pe timp de noapte, atunci camera oglindă cu tratament anti-orbire este exact ce-ți trebuie. Ca să completezi “setul” poți să-ți pui oglinzi exterioare heliomate și îți vei asigura condiții bune de drum.

 

Pareri

pareri