Tehnologia bluetooth este aliatul tău fidel atunci când vrei să scapi de cabluri. Mai ales atunci când vine vorba de transfer de date, bluetooth-ul este o metodă eficientă de a conecta o sumedenie de gadgeturi pe distanțe scurte, fără a fi nevoit să le ții legate, fizic, prin fire.
Acestea, pe lângă faptul că ocupă spațiu, vin cu o sumedenie de alte probleme, cum ar fi compatibilitatea mufelor sau ascunderea lor după mobilă sau pe sub covoare, mai au problema durabilității, mișcarea repetată le va deteriora și vei fi nevoit să cumperi altele noi. Tehnologia bluetooth rezolvă aceste probleme, conectând device-urile între ele prin unde radio. Bluetooth a ajuns să fie asociat în mod natural cu utilizarea facilă și cu portabilitatea.
Ce este boxa bluetooth
O este un device pe care îl poți conecta fără fir la sursa ta de muzică, fie că vorbim de telefon, laptop, mp3 player etc. Spre deosebire de boxele WiFi (altă tehnologie care folosește undele radio în locul firelor), care sunt statice, calitatea de bază a boxei bluetooth este portabilitatea. Boxele bluetooth nu depind de un semnal care trece prin routerul WiFi, ci se leagă direct la telefon, fiind limitate doar de distanța maximă de operare a tehnologiei, undeva la 10 metri.
Conexiunea bluetooth va asigura funcția de hands-free a boxei. În momentul în care ești apelat, poți răspunde fără să duci telefonul la ureche, putând desfășura alte activități. Mai mult, unele boxe bluetooth suportă conexiuni multiple. Așadar poți conecta laptopul și telefonul în același timp, sau chiar mai multe telefoane la o singură boxă, aspect util în timpul petrecerilor când fiecare poate pune muzica preferată.
Conexiunea tip daisychain, disponibilă pe anumite boxe, asigură conectarea acestora între ele. Astfel, volumul sunetului obținut va fi mai mare iar dispozitivele pot fi plasate pentru a obține o configurație stereo sau surround.
Cum arată o boxă bluetooth
Caracteristicile fizice ale unei boxe bluetooth pot varia în funcție de nevoia la care a fost gândită să răspundă. O boxă de interior este mai mare și mai grea, făcută pentru o localizare semipermanentă, eventual dotată cu un mâner pentru a fi manipulată cu ușurință. O boxă de exterior este mai mică, portabilă și dotată cu elemente antișoc și de rezistență la apă.
Cât te ține bateria
Bateria este o altă caracteristică importantă a boxei bluetooth. Concepute pentru a fi portabile, boxele bluetooth sunt dotate, în majoritate, cu baterii reîncărcabile încorporate. Capacitatea bateriei (exprimată în miliamperi pe oră – mAh) nu îți va spune exact cât timp o poți folosi fără să o încarci, deoarece acest aspect ține de alți factori (tehnologia de construcție, volumul la care asculți etc.).
Unele boxe bluetooth au o altă caracteristică importantă, anume cea de . Prin aceasta îți poți încărca telefonul sau alt gadget direct din bateria boxei, iar versiunile mai noi suportă chiar .
Ce trebuie să aibă o boxă de exterior
Elementele de protecție trebuie luate în seamă atunci când vrei să îți cumperi o boxă de exterior. Construcția din materiale moi asigură protecția la lovituri și căderi accidentale, acestea absorbind forța șocurilor fără a cauza probleme sistemului audio. Rezistența la apă și la praf va fi asigurată de dopurile pentru mufe și de membranele sigilate ale difuzoarelor. Dacă producătorul menționează un standard de protecție, precum IP67, asta înseamnă că boxa va rezista atât la praf, cât și la scufundarea accidentală în apă până la un metru pe durate scurte de timp.
Cum conectez un alt gadget la boxa bluetooth
Alte caracteristici de ajutor la o boxă bluetooth sunt controalele și conexiunile auxiliare. Deși nu sunt prezente pe toate modelele, acestea sunt utile în condițiile în care te ajută să conectezi la boxă alte device-uri: mp3 player, tabletă sau PC care se leagă cu un cablu prin intrarea aux cu un cablu jack, precum . Controalele de muzică și de volum te vor ajuta atunci când nu ai telefonul lângă tine sau când conexiunea bluetooth este întreruptă.
Tehnologia viitorului: boxe cu asistent virtual
Un design relativ nou pe piața boxelor bluetooth îl reprezintă boxele cu asistent virtual. Cele mai cunoscute sunt Google Home și Echo, produsă de Amazon. Acestea pot fi folosite pentru a comanda celelalte dispozitive compatibile conectate, precum Chromecast. De asemenea, pot plasa comenzi în magazinele virtuale sau pot răspunde unor cereri de căutare, toate activate prin comandă vocală.
Ce boxă bluetooth este potrivită pentru tine
Poți alege o boxă bluetooth care se pliază perfect pentru stilul tău de viață:
- Iubitorii de ciclism – , cu lanternă.
- Iubitorii de fitness – boxă tip ceas de mână.
- Iubitorii de petreceri – .
- Iubitorii de plajă – boxă waterproof.
- Iubitorii de drumeții – .
Concluzie
Cu siguranță, o boxă bluetooth, chiar dacă nu este destinată unei audiții HiFi, este un device excelent pentru a avea parte de muzica preferată, la un volum și la o calitate convenabilă, oriunde și oricând vrei acest lucru.
Contactează-ne prin e-mail cadou@supermisto.ro, telefon 0721-797910 (L-V 10-18) sau pe Facebook dacă ai nevoie de ajutor sau dacă dorești să comanzi.
Fun fact: denumirea și simbolul bluetooth vin de la regele Harald Bluetooth al Danemarcei.
Comentarii recente