Dacă ţi-ai instalat acasă, la firmă sau la magazin o cameră IP atunci probabil că îţi doreşti să primeşti alarmă prin e-mail în caz că se detectează mişcare în locaţie. Dacă lucrul acesta este suspect. Desigur că toată lumea speră să nu se întâmple niciodată nimic rău. Dar câteodată se întâmplă şi e bine să fii pregătit. Înainte să vezi cum se configurează această alarmă e bine să “strângi” câteva date importante. Ai nevoie de IP-ul camerei, username-ul şi parola de administrare. Trebuie să ai instalat Chrome ca browser pe echipamentul de pe care citeşti mailuri şi/sau supraveghezi imaginile de pe camera. Vei mai avea nevoie de câteva date tehnice ale căsuţei tale de e-mail şi ale serverului pe care funcţionează. Acesta sunt: smtp server şi port, SSL şi desigur username şi parolă de e-mail. Înarmat cu aceste date poţi să treci la treabă.
Setare alarmă – primii pași
Pasul 1: deschide browserul, de preferat Chrome. Dacă foloseşti Internet Explorer e posibil să îţi trebuiască şi ActiveX în momentul în care începi să vizualizezi filmările făcute de cameră. Acolo unde browserul afişează adresa unei resurse de pe internet tu scrie IP-ul camerei şi portul. Arată aşa 192.168.0.121:81.
Pasul 2: apasă enter şi se deschide o fereastră în care scrii username-ul şi parola de admin. Când ai cumpărat camera, ţi s-a furnizat şi această parolă. Indicat ar fi să o schimbi, să pui una mai complicată şi să o ţii minte. După ce completezi parola şi dai enter îţi va încărca o pagină din care trebuie să selectezi ce device foloseşti.
Pasul 3: deja vezi imaginile transmise de cameră pe o parte a ecranului şi pe cealaltă vezi meniul. Selectează Mail Settings – denumirile pot să varieze dar sunt cele de care ai nevoie pentru a configura o alarmă.
Setare alarmă – aproape ai terminat
Pasul 4: completează datele care ţi se cer în acel formular, pentru că e nevoie de ele în trimiterea alarmei. Aici trebuie să completezi adresa ta de mail, parola, serverul şi portul smtp şi SSL-ul.
Pasul 5: ai posibilitatea să testezi setările făcute până acum. Apasă Test mail sau similar. Dacă totul funcţionează bine, treci la următoarele setări de alarmare.
Pasul 6: Alarm Settings – acum îi spui camerei cum să reacţioneze – practic bifezi nişte opţiuni: Motion detection armed, send mail sau send alarm, scheduler enabled şi apoi dai submit sau OK. În acest moment camera se restartează aşa încât să poată aplica ceea ce tocmai i-ai cerut să facă.
De folos
Pentru că cel mai probabil ai căsuţă de mail în Gmail.com sau în Yahoo.com e bine să ştii care este serverul şi portul smtp precum şi SSL-ul. Ca să nu mai cauţi prin setările căsuţei de e-mail şi să pierzi timp iată câteva detalii: serverul smtp este de forma smtp.gmail.com sau smtp.mail.yahoo.com. Porturile de funcţionare sunt 465 sau 587. În privinţa SSL-ului poţi să selectezi TLS sau STARTTLS.
Gata. Ai reuşit? Noi sperăm că da, pentru că odată ce ai parcurs paşii înarmat cu toate datele nu ai de ce să nu reuşeşti. Nu uita de securizarea camerei IP.
Dacă îţi dorești o cameră IP wireless atunci înseamnă că înţelegi cât de importante sunt gadget-urile pentru confortul şi siguranţa ta. Te invităm în magazinul nostru online ca să-ţi alegi modelul care îţi place.
Comentarii recente