Bateria externă powerbank a devenit un accesoriu din ce în ce mai important și mai des folosit de noi toți, iar oferta magazinului nostru online de gadgeturi este una variată. Află ce este o baterie externă powerbank și cum o alegi pe cea potrivită pentru dispozitivele tale.

Durata redusă de viață  a acumulatorilor și descărcarea lor rapidă impun folosirea unei baterii externe în cazul persoanelor care își folosesc des telefonul mobil sau tableta, dar care nu au acces imediat la o priză sau timp să lase dispozitivele la încărcat. Pleci la drum lung cu mașina sau cu cortul – pe munte sigur n-o să găsești priză. O baterie externă powerbank este exact ce ai nevoie.

 

Ce este o baterie externă powerbank?

O baterie externă este un acumulator care seamănă, ca formă, dimensiuni și design cu un hard-disk extern. Menirea ei este să încarce, printr-un cablu USB, acumulatorul propriu al telefonului mobil sau al tabletei când acesta se descarcă.

La fel ca în cazul acumulatorilor pentru smartphone-uri și tablete, capacitatea bateriilor externe este exprimată în mAh. O baterie externă powerbank trebuie, la rândul ei, încărcată. Aceasta poate fi încărcată prin cablu USB și/sau microUSB la orice port USB al unui calculator sau laptop. Acest tip de cablu vine, de obicei, la pachet cu bateria externă. În cazul în care aceasta este încărcată astfel, viteza de încărcare este mai mică. Pentru o încărcare rapidă va trebui să conectezi bateria externă la un încărcător de priză. Merg folosite încărcătoarele de la telefon sau tabletă. Ai grijă, însă, ca amperajul și voltajul bateriei să fie compatibile cu voltajul și amperajul încărcătorului.

Cum alegi o baterie externă powerbank?

  • Ține cont de performanțe – de obicei, adevărata capacitate a unei baterii externe este de 50-70% din cea menționată. Astfel, o baterie externă de 4000 mAh va încărca telefonul cu numai 2000-2500 mAh. De aceea, în cazul în care telefonul tău are un acumulator de 2000 mAh, recomandat este să optezi pentru o baterie externă de 3000 mAh pentru o încărcare eficientă.
  • Fii atent la conectori – cu cât numărul este mai divers, cu atât utilitatea bateriei externe powerbank este mai mare – aceasta poate fi folosită pentru încărcarea mai multor tipuri de dispozitive.
  • Alege o baterie de dimensiuni reduse – ai nevoie de o baterie externă powerbank portabilă, așa că este important să alegi una cu dimensiuni și greutate reduse.
  • Ai grijă să fie compatibilă cu dispozitivele pe care le vei încărca – mai ales în cazul produselor Apple, există posibilitatea ca bateriile externe powerbank să nu fie compatibile. Ai grijă și la voltajul și amperajul bateriei, precizate în specificațiile tehnice. Să fii atent ca acestea să fie compatibile cu valorile dispozitivului tău.

 

Pareri

pareri