Dacă sunteți părinți de puțină vreme și e vorba de primul copil atunci probabil că vă simțiți copleșiți când vine vorba de siguranța bebelușului. Nu mai știți ce să faceți pentru ca micul ghemotoc să nu pățească niciodată ceva rău. Dacă v-ați mutat de curând în casă nouă aveți senzația că nu știți toate pericolele. Vrem să vă dăm câteva sfaturi practice așa încât să preîntâmpinați orice posibilă problemă. Să vă oferim o soluție care să vă permită și vouă ca părinți să vă odihniți. Sau să faceți și alte treburi cotidiene, în afară de nevoile celui mic.
Sfaturi practice ușor de aplicat
Bebelușul crește repede și începe să se târască, să cerceteze tot, să deschidă orice ușă, să dea la o parte orice capac, să se urce peste tot – mai ales în spații înguste, etc. Așadar, ce să faceți mai întâi? Faceți-vă curaj și treceți la treabă, luând la rând următoarele sfaturi.
Țineți ușa de la baie închisă, ba chiar încuiată
- Copiii sunt curioși, vor ridica sigur capacul de la toaletă și există riscul să cadă acolo sau să se înece cu apă.
- Tot la baie sunt și detergenți care le pot irita pielea, ustensile de curățenie în care se pot lovi, haine și lenjeri în care se pot încurca, medicamente care sunt periculoase pentru ei.
- Uneori băile au țevi neacoperite de măști, iar cei mici își pot băga colo mâinile sau picioarele.
În pătuț stă numai bebelușul
- Pentru siguranța lui dați la o parte jucăriile de plus, pernele și pătura cu care se poate sufoca dacă nu este supravegheat.
- Jucăriile suspendate cu părți mobile nu trebuie lăsate copilului să se joace atunci când nu-l supraveghează nimeni. Mai ales dacă este în perioada în care urmează să se ridice în picioare.
În restul casei
- Dacă locuiți într-o casă cu scări aveți grijă să montați un grilaj de protecție așa încât copilul să nu urce sau să nu coboare.
- Toate echipamentele electrice precum prizele, prelungitoarele trebuie alese în așa fel încât să ofere protecție curiosului bebeluș.
- Nu lăsăți dulapurile și sertarele ușor accesibile pentru el. Riscă să se rănească încercând să le deschidă.
- Depozitați jucăriile într-o cutie deschisă, fără capac, așa încât acesta să nu-i cadă peste mâini.
- Puneți plase rezistente la ferestre, îndepărtați jaluzelele sau draperiile în care bebelușul se poate răni.
- Obturați accesul la calorifere, ventilatoare, etc.
- Dați des cu aspiratorul așa încât orice obiect mic (agrafe, ace, cleme, etc) să fie îndepărtat în cel mai scurt timp. Să nu ajungă să fie înghițit de bebeluș.
- Aveți grijă când aerisiți, mai ales dacă stați la etaj, dar nu numai – supravegheați ferestrele.
Atenție mare la bucătărie
- Copiii se pot strecura în spatele frigiderului, în cuva mașinii de spălat rufe sau își pot băga mânuțele printre suporturile mașinii de spălat vase.
- Nu lăsăți nesupravegheat aragazul, cuptorul cu microunde sau alt obiect electrocasnic în funcțiune.
- Țineți departe de copil mâncarea uscată a animalelor (dacă aveți). Riscați să se sature cu mâncarea necorespunzătoare și să aibă probleme la burtică.
- Și la bucătărie sunt detergenți și substanțe de curățare, cuțite, furculițe și alte ustensile casnice.
Nu neglijați aceste sfaturi
O soluție tehnică accesibilă
Așa-i că toată casa pare un câmp de bătaie? Nu vă îngrijorați. E vorba doar de câteva luni de supraveghere maximă după care veți vedea că unele lucruri vor deveni mai simple. Dar până atunci riscați să fiți niște părinți extrem de obosiți și să rămâneți cu un milion de lucruri în urmă. Sau să nu apucați deloc să le faceți. Dacă vreți să aveți și momente de odihnă timp în care să știți sigur că bebelușul e în siguranță, vă recomandăm să instalați măcar în camera lui o . E ușor de folosit și accesibilă. E atât de practică încât după ce o veți instala vă veți întreba cum ați reușit să vă descurcați fără ea.
Iată cum vă poate ajuta în mod concret
- Veți putea face tot felul de treburi casnice prin casă în timp ce supravegheați bebelușul de pe telefon sau tabletă. Nu mai este nevoie să-l verificați din 10 în 10 minute.
- Părintele care se află la muncă sau în oraș poate vorbi cu bebelușul via camera IP și internet de pe telefon. Poate da astfel o mâna de ajutor celui care are temporar alte lucruri de făcut sau vrea să doarmă puțin.
- Mama poate să iasă în oraș cu prietenele în timp ce lasă bebelușul cu tata, bunica sau bona. Îl va vedea în orice clipă și va putea vorbi cu el. Nu va trebui să dea telefoane la cei de acasă așa încât să afle ce face micuțul.
- Veți putea supraveghea peste noapte bebelușul din propriul dormitor chiar mai bine decât dacă ați pune un baby monitor în camera lui.
- Va veți bucura să aveți filmate toate momentele drăgălașe legate de creșterea lui – prima oară când spune mama sau tata, primii pași, felul cum se joacă, felul cum explorează prin casă, cum relaționează cu membrii familiei sau cu animalele de companie, etc. O să fie ca un jurnal video de care se va bucura și el când va crește mare. Veți putea să-i modelați precis comportamentul și să interveniți numai când e necesar.
O invitație pentru voi
În găsiți mai multe modele de – alegeți ce vi se potrivește cel mai bine. Veți vedea că nu e nevoie să fiți tehnician ca să vă descurcați cu ea. Se instalează simplu, filmează zi și noapte clar, puteți comunica cu bebelsul via cameră. Puteți vedea tot ce face de pe telefon sau tabletă cu ajutorul unei aplicații intuitive. În plus, aveți garanție 1 an la produse, instrucțiuni de folosire și sfaturi tehnice gratuite oricând doriți. Mai mult, avem tutoriale video pentru o mulțime de modele de camere pentru că dorim să vă venim în ajutor.
Contactați-ne prin e-mail cadou@supermisto.ro, telefon 0721-797910 (L-V 10-18) sau pe Facebook (non-stop!) dacă aveți întrebări sau dacă vreți să comandați.
Comentarii recente