Trackerele GPS sunt echipamente portabile care permit monitorizarea mașinilor și camioanelor de către manageri de flote, părinți sau posesori de vehicule. Un tracker GPS în timp real pentru mașini oferă date despre viteza cu care rulează acestea și despre locul în care se află. Cele care nu sunt în timp real înregistrează aceste informații pentru utilizare ulterioară. Sunt disponibile și trackere GPS cu alerte instantanee când se depășește o anumită viteză sau o rută prestabilită. Si, desigur, camere auto dotate cu trackere GPS.
Cum funcționează trackerele GPS?
Trackerele GPS folosesc o rețea de sateliți ca să determine locul în care se află mașina. E vorba de un proces numit trilaterație. Este aceeași tehnologie pe care o folosesc și sistemele portabile de navigație ale mașinilor. Diferența dintre un tracker GPS și un sistem de navigație este că acesta din urmă îți spune locul și îți dă indicații de drum, în timp ce trackerul înregistrează locul și obiceiurile tale în timp ce conduci și le transmite în timp real. Atunci când trackerul transmite locul folosește aceeași tehologie ca și telefoanele mobile pentru a genera apeluri sau pentru a se conecta la internet. Tocmai de asta unele trackere au nevoie de abonamente la furnizori telecom pentru a putea funcționa.
De ce merită să ai tracker GPS pe mașină
Scopul principal este să știi în orice moment unde se află mașina ta. Imaginează-ți că ți se fură mașina pe care ai deja pus un tracker GPS. Poți furniza poliției locul exact. Sau dacă ești părinte și dai copilului tău mașina, vrei să știi unde a fost și dacă a depășit cumva limita de viteză. Trackerul înregistrează tot și face din copilul tău un șofer responsabil iar tu ca părinte știi exact când și de ce să intervii. Trackerul este foarte valoros dacă ești posesorul unei flote de transport. Te ajută să coordonezi eficient toată activitatea cotidiană.
Cum folosești un tracker?
Utilizarea lui e destul de simplă dar poate varia de la un model la altul. Cel mai bine este să arunci o privire pe manualul de instrucțiuni cu care ți se livează. Unele sunt concepute pentru a se conecta la portul OBD-II. Beneficiul este că se alimentează direct din portul de diagnoză, așa că se folosește foarte ușor. Dacă până acum ai folosit un cititor de coduri sau o unealtă de scanare înseamnă că te vei împăca bine cu acest tip de tracker.
Alte trackere sunt concepute să se conecteze la bricheta mașinii sau la priza pentru accesorii. Asta limitează posibilitățile de instalare dar și ele sunt ușor de folosit. Ele vor continua să se alimenteze din baterie atunci când nu șofezi. Dacă vrei să nu rămâi fără baterie, le poți deconecta. Cele mai discrete trackere sunt cele cu alimentare pe baterii, pentru că le poți monta oriunde. Problema cu ele e că încetează să funcționeze când rămân fără baterii. Așa că trebuie să le schimbi periodic. După ce instalezi trackerul GPS pe mașină, poți folosi un soft instalat pe computer, telefon sau tabletă pentru a-i vedea locul în timp real.
Sunt legale trackerele GPS?
Atât timp cât tu folosești trackerele pentru scopurile menționate mai sus, da sunt legale. Probleme pot să apară dacă intenționezi să supraveghezi o mașină care nu-i a ta pentru scopuri obscure. Atunci te intersectezi cu legea. Ele sunt concepute pentru siguranță și eficiență, nu pentru a supraveghea bunuri care nu-ți aparțin sau, și mai rău, persoane. Nu e nevoie să fii expert în legi, atât timp cât mergi pe principiul sănătos ce ție nu-ți place, altuia nu-i face.
Modele disponibile în magazinul nostru
În găsești camere auto dotate cu trackere GPS. Avem atât cât și . Suntem convinși că modelele disponibile vin în întâmpinarea nevoilor tale de siguranță și eficiență. Dacă dorești mai multe detalii așa încât să poți alege cel mai potrivit model pentru tine, contacteaza-ne prin e-mail cadou@supermisto.ro, telefon 0721-797910 (L-V 10-18) sau pe Facebook și te vom ajuta cu plăcere.
Foto: freepik.com, Baustin3455
Comentarii recente