Tocmai ţi-ai cumpărat o boxă bluetooth după ce ai analizat o mulțime de modele de boxe? Vrei să o foloseşti la maxim? Înseamnă că-ţi prind bine câteva recomandări. Cum să te ţină bateria cât mai mult? Cum să o foloseşti în condiţii bune cât mai multă vreme. Află din rândurile următoare. 

Utilizare eficientă 

  1. Nu folosi boxa la putere maximă decât pentru scurt timp, pentru că altfel rişti să se deterioreze componentele tehnice.
  2. Dacă telefonul sau boxa mai au puţină baterie, foloseşte conexiunea cu fir – nu prin Bluetoooth – şi o să ai muzică mai mult timp.
  3. Când pui muzică de pe card sau de pe stick, ordonează melodiile înainte. Adică adaugă o cifră în faţă numelui melodiilor, ca să le ascuţi în ordinea preferată.

Bună gestionare a bateriei de la boxe

  1. Dacă nu forţezi boxa, dar asculţi muzică la volum cu dinamică completă, vei avea o rezervă de baterie gata oricând de folosire.
  2. Probabil ai o boxă cu baterie lithium polymer. Toate boxele bluetooth au baterii încorporate. Cele mai apreciate sunt cele care rezistă cât mai mult ca durată de utilizare. Viteza de încărcare a bateriei este şi ea importantă.  
  3. Dacă o foloseşti afară, ai grijă să nu stea în soare direct. Bateria se încălzeşte şi astfel îi reduci durata de viaţă. Bateriile ţinute în condiţii extreme de temperatură se descarcă repede şi implicit boxele nu mai funcţionează decât după reîncărcare.  

Compatibilitate &  Distanţă de transmitere

  1. Majoritatea boxelor bluetooth sunt compatibile cu tot felul de echipamente, dar pentru că pe piaţă mai sunt şi modele vechi, e bine să verifici compatibilitatea.
  2. Când alegi o boxă bluetooth ai grijă ca distanţa de transmitere să acopere spaţiul în care urmează să o foloseşti (de exemplu casa ta). În regim PowerClass 2 distanţa este de 10 m, iar la PowerClass 1 este de 100 m şi are şi efecte de Hi-Fi în acelaşi timp.
  3. Sunt 5 ediţii de boxe bluetooth wireless. Această catalogare se face după calitatea de recepţie a semnalului şi capacitatea de bruiere a turbulențelor. Cu cât ediţia este mai nouă, cu atât calitatea şi compatibilitatea cu alte echipamente este mai bună.
  4. Cele mai apreciate boxe au microchip fabricat de CSR sau OVC şi subwoofer – o componentă realizată special pentru a genera frecvențe joase ale bass-ului.  

În speranţa că recomandările noastre ţi-au fost de ajutor, îţi dorim să utilizezi boxa ta multă vreme de acum înainte. Iar dacă îţi place atât de tare încât vrei să cumperi una cadou şi pentru cei dragi, te invităm în magazinul nostru online. Avem mai multe modele de boxe bluetooth. Sigur vei găsi ceva care să-ţi placă. Hai să vezi.

 

Pareri

pareri