Camerele auto au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani datorită beneficiilor pe care le aduc. Practic se montează pe bordul maşinii şi înregistrează totul audio/video. Ele captează detalii din trafic, din parcare dar şi din interiorul maşinii (habitaclu). Se folosesc cu uşurinţă de către şoferi obişnuiţi, taximetrişti, instructori auto, poliţişti, etc. Sunt accesibile ca preţ, au o mulţime de funcții practice şi se pot asocia cu succes cu alte echipamente, precum GPS-ul. Sunt multe motive pentru care să ai un astfel de gadget. 

Iată care sunt cele 8 motive pentru care noi credem că ar trebui să ai şi tu o cameră auto.  

2 motive fundamentale

  1. În caz de accident ai dovada instant.  Scapi de parlamentările de la locul accidentului, scapi de amenzi şi bătaia de cap cu procesele şi daunele. Pur şi simplu dai Play de pe cameră şi ce-ai filmat va reprezenta apărarea ta imparţială. Nici nu-ţi dai seama cât de mult îţi simplifică viaţa o astfel de cameră decât atunci când ţi se întâmplă ceva rău şi ai nevoie de dovadă.
  2. Soluţia perfectă pentru şoferi indisciplinaţi. Sigur ai văzut şi tu un număr însemnat de astfel de şoferi pe drumurile pe care circuli. Şi n-ai fost deloc încântat. Ţi-ar fi plăcut să ai cu ce să-i corectezi – iată că acum ai cu ce! Iar dacă alegi o cameră faţă/spate cu filmare simultană chiar nu-ţi mai scapă nimic. E ca şi cum ai ochi şi la ceafă!

3 motive preventive

  1. Ideală pentru instructori auto. Dacă eşti instructor auto e doar o problemă de timp până când dai de un învăţăcel care-ţi dă bătăi de cap. Dacă ai la îndemână camera şi filmarea îi vei putea corecta parcursul fără parlamentări. Dacă a greşit, tu ai dovada şi va trebui să se corecteze dacă vrea permis. Într-un fel, faci şi un serviciu celor din trafic, că nu dai drumul cu carnet unuia care nu se pricepe la şofat.
  2. Minunată pentru un părinte îngrijorat. Dacă eşti părinte şi vrei să vezi cum conduce copilul tău, proaspăt şofer, camera e de partea ta. Dar şi a lui că mai are o şansă să îndrepte eventuale greşeli. Câte nu se întâmplă pe şosele şi le vezi la ştirile de la ora 5!
  3. Poţi preveni fraudele. Ai văzut şi tu filmele acelea cu înscenări ale unor accidente de circulație care sunt postate pe platformele de socializare? Nu porni de la premisa că ţie sigur nu ţi se poate întâmpla. Tehnicile acelea se folosesc şi în România. Dacă le recunoşti şi ai şi filmarea… scapi șoferimea de belele. Atât cât îţi pică în mână, evident!

3 motive de… rasfăț

  1. Înregistrezi toate drumurile de vacanţă. Dacă pleci în concediu într-un loc deosebit sigur vrei să ai poze, filmări şi prilejuri de a-ţi aminti de el. Nu-ţi mai baţi capul să tragi pe dreapta, să pregăteşti camera, etc. Camera e deja gata şi filmează. Tu eşti atent la drum şi te bucuri de privelişte.
  2. Are funcţii care îţi fac viaţa mai uşoară. În funcţie de modelul ales poţi să beneficiezi de o mulţime de funcţii. De exemplu, dacă ţi-e greu să parchezi în locurile strâmte din oraşe, o cameră cu mod parcare sau cameră spate sunt excelente pentru tine. Au rezoluţii excepţionale, unghiuri de filmare largi, se alimentează de la bateria maşinii, în caz de impact ai salvare automată protejată pentru a fi folosită ca dovadă. Și încă multe altele.
  3. O să fii uimit când o să vezi ce poţi filma. Ai văzut filmările acelea virale de pe internet? Cu siguranţă! Au fost făcute cu camere auto. Unii au înregistrat impactul unor meteoriţi, prăbuşirea unor avioane, eclipse, accidente spectaculoase, ieşiri în decor pe zăpadă şi gheaţă. Dacă eşti curios din fire şi mare amator de neobișnuit, camera îţi alimentează un nou hobby.

Iată câte argumente PRO cameră şi câte lucruri grozave şi practice poţi face cu ea! În magazinul nostru online avem mai multe modele de camere auto, inclusiv camere oglinzi. Analizează cu atenţie specificaţiile tehnice şi alege exact ce ţi se potriveşte.

Pareri

pareri