Atunci când ieşi în trafic cu maşina eşti supus unui risc: să-ţi sune telefonul, să răspunzi şi să fii văzut de poliţie. Aşa uşor te poţi alege cu amenzi care să te usture la buzunar. Pentru că îţi doreşti să nu se întâmple asta, apelezi la un mic gadget – un carkit – care te ajută să preiei apeluri telefonice (printre altele) fără să ai atenţia perturbată de la trafic şi mâinile să-ţi rămână pe volan. Între noi fie vorba, chiar şi când eşti foarte atent rişti să păţeşti lucruri urâte în traficul de junglă de pe şosele, darămite dacă eşti atent la telefon! Deci, legea şi amenzile sunt cumva îndreptăţite, chiar dacă nu ne convin.
Carkit-ul: o soluţie la apelurile preluate când şofezi
Aşadar, ca să scapi de probleme îţi iei un carkit bluetooth, îl instalezi şi începi să-l foloseşti. Nu va dura mult până când vei începe să te întrebi cât de sigur e gadget-ul. Adică, atunci când preiei un apel telefonic el este difuzat implicit prin sistemul audio pe care îl are maşina. E clar că cei din maşină vor auzi tot ce spui. Dar pe tine te interesează să nu mai audă şi alţii, cei care se află în maşinile învecinate, în trafic. De ce ar trebui să-ţi ştie treburile personale un străin? Şi acum apare întrebarea “pot să asculte şi alţii ce vorbesc eu la telefon?”. Da şi Nu. Hai să vezi…
Factori determinanţi pentru conversaţii private
Din punct de vedere tehnic car kit-ul funcţionează că o staţie radio care emite pe o anumită frecvenţă. Preiei apeluri, iniţiezi apeluri, pui muzică, etc. pe această frecvenţă pe care tu o alegi (oricare frecvenţă, între 87.5 – 108 MHz). Pentru ca altcineva, din alte maşini aflate în trafic să poată asculta ce vorbeşti tu ar trebui să ştie cu exactitate frecvenţa pe care o foloseşti tu. Sau, din întâmplare, să se afle pe aceeaşi frecvenţă. Dacă, să zicem, această condiţie este îndeplinită – deşi e puţin probabil – mai trebuie ca respectiva maşină să se afle foarte aproape de tine în mod constant. Iarăşi este puţin probabil.
În concluzie
Dacă efectiv vrei ca anumite apeluri să fie private, poţi deconecta carkit-ul pe durata apelurilor sau îl poţi seta pe Mode Privacy care scade automat intensitatea sunetului şi nu mai auzi decât tu şi interlocutorul tău. Dar, câte astfel de apeluri ai pe săptămână? Nesiguranţa ta cu privire la intimitatea unei conversaţii telefonice poate fi garantată prin apăsarea unui buton de la carkit. Da, atât este de simplu.
Deci, poate să asculte şi altcineva convorbirea ta?
Teoretic, în anumite condiţii, da. Practic? Dacă tu nu vrei, nu.
Dacă te-am convins de utilitatea carkit-ului şi încă nu ai unul (sau poate vrei unul nou), te invităm în magazinul nostru online ca să-ţi alegi modelul care îţi place. Pe lângă carkit-uri sau radio cu carkit vei găsi în magazin nenumărate alte gadget-uri. Ştim că îţi vor face cu ochiul, pentru că îţi asigură confortul şi te păstrează în siguranţă când eşti în trafic. Hai să vezi, accesează site-ul aici.
Comentarii recente