Știm ca ai condus de nenumărate ori și avem toată încrederea în abilitățile tale de șofer. Dar un lucru este sigur, șofatul pe timp de ploaie nu este o joacă ! Fără o atenție sporită și o pregătire adecvată acesta poate deveni înfricoșător, ba chiar periculos. Și pentru că dorim să te știm în siguranță îți vom împărtăși 10 recomandări, venite de la șoferi profesioniști.

1. Curăță parbrizul ori de câte ori este nevoie

Inevitabil ploaia îți va reduce considerabil vizibilitate în timpul mersului. De aceea pentru a putea observa din timp eventualele obstacole este bine să menții tot timpul un parbriz curat. Îndepărtează cu regularitate orice urmă de noroi, praf, murdărie. Curăță interiorul cu o cârpă moale și folosește ștergătoarele pentru partea exterioară

2. Folosește luminile chiar și pe timp de zi

Ținând farurile aprinse vei putea fi mult mai ușor observat de ceilalți participanți la trafic și astfel poți evita adevărate catastrofe. În plus este bine să îți formezi un obicei din a verifica de fiecare dată înainte de drum toată instalația de iluminat. Păstrează permanent în torpedoul mașinii tale becuri de rezervă și siguranțe, nu știi când poți avea nevoie de ele. În situații extreme sau off road poți folosi și proiectoare sau led bar-uri auto

3. Verifică funcționarea optimă a senzorilor de parcare

O bună funcționare a senzorilor de parcare ai mașinii te poate scuti de accidentări serioase sau de costuri ridicate pentru reparații. Pe timp de ploaie vizibilitatea îți va fi mult îngreunată iar datorită acumulărilor de apă nu vei putea observa toate obstacolele ce s-ar putea găsi în spatele tău.

Senzori de Parcare SMSP120

 • Display cu patru senzori de parcare
 • Indicator luminos cu acțiune multidirecțională
 • Alarmă sonoră ascendentă la apropierea de obstacol

4. Nu pleca la drum cu anvelope uzate

Chiar și un singur cauciuc tocit poate schimba radical parcursul deplasării pe care ai planificat-o. Fără o tracțiune potrivită și în condițiile unui carosabil umed sau alunecos este foarte ușor să intri în derapaje. Sau să fii implicat într-un accident cauzat de acvaplanare.

5. Rămâi concentrat

Deși uneori drumurile lungi pe timp de ploaie pot fi plictisitoare, păstrează-ți concentrarea! Menține permanent privirea asupra drumului si nu te lăsa distras de telefonul mobil, player-ul audio sau de conversații cu ceilalți pasageri.

Un car kit handsfree este soluția ideală pentru astfel de condiții.

 • Modulator FM încorporat
 • Vorbești la telefon în mașină fără să ții telefonul la ureche
 • Suportă stick USB și card SD
 • Telecomandă inclusă ce oferă posibilitatea de a transmite comenzi de oriunde te-ai afla în mașină

6. Mergi mai încet

Chiar dacă ajungi în situația de a conduce cu o viteză sub limita legală prevazută pentru acel sector de drum, îți va fi mult mai ușor sa frânezi în timp util sau sa eviți eventuale obstacole. Ignoră-i pe ceilalți șoferi ce trec pe lângă tine în viteză.

7. Stai la distanță

Întrucât ploaia scade cu mult timpul de frânare al mașinii, este bine să păstrezi o distanță sigură față de autovehiculul din fața ta. Astfel vei avea suficient timp să oprești în siguranță dacă apare ceva neprevazut.

8. Nu brusca frânele

A frâna atunci când asfaltul este acoperit de apă poate fi extrem de riscant. Mașina va intra în derapaj iar apa poate pătrunde în sistemul de oprire făcând frânele ineficiente.

9. Folosește o cameră auto 

Șofatul pe timp de ploaie necesită folosirea unei camere auto. Astfel vei putea observa tot ceea ce se întâmplă în spatele mașinii tale fără a pierde din vedere nicio clipă drumul pe care circuli. În plus vei putea demonstra cu ușurință, în cazul unei coliziuni, dacă cel din spate nu a respectat distanța corespunzătoare.

 • Filmează simultan  cu ambele camere (parbriz/lunetă)
 • Unghi larg de filmare de 170 de grade
 • Senzor G, ce blochează înregistrările în caz de accident
 • Înregistrare audio-video la o rezoluție Full HD 1080px

10. Ai grijă la acvaplanare

Acvaplanarea apare atunci când datorită trecerii peste o suprafață acoperită cu apă roțile mașinii tale pierd contactul cu asfaltul. Într-o situație de acest gen mașina este imposibil de controlat, mai ales dacă mergi cu o viteză ridicată.

Sperăm că toate aceste sfaturi îți vor fi de ajutor. O echipare corespunzătoare a autovehiculului și o atenție sporita în timpul mersului vor transforma fără niciun dubiu șofatul pe timp de ploaie într-o experientă bună.

Bine de știut

Aruncă o privire în magazinul nostru pentru că avem o mulțime de gadget-uri care îți fac viața mai ușoară la volan. Dacă ai nevoie de mai multe informații, găsești specificații tehnice la doar un click distanță. De asemenea, ne poți contacta prin e-mail cadou@supermisto.ro, telefon 0721-797910 (L-V 10-18) sau pe Facebook și te vom ajuta fără întârziere.

Pareri

pareri