În timpul vacanțelor ne părăsim o perioadă casa. Pentru a ne bucura de un meritat răgaz de la muncă sau de la monotonia de zi cu zi. Dar ce se întâmplă cât timp suntem plecați? Ne lăsăm casa nesupravegheată, la mila hoților care sunt gata să acționeze în momentul în care vor vedea că locuința este goală. Cu puțină ingeniozitate putem folosi multe dintre gadget-urile noastre pentru a ne găsi casa în aceeași stare în care am lăsat-o. Avem pentru voi câteva idei care să vă protejeze casa de hoți. Dar nu ezitați să propuneți sfaturi utile folosind formularul de comentarii de mai jos. 

1. O cameră de supraveghere IP

Foarte folositoare în cazul unei vacanțe lungi. O cameră IP ne poate ajuta să ne supraveghem casa din orice colț al lumii în timp real. Tot ce mai avem nevoie este un smartphone sau laptop cu o conexiune stabilă la internet. Există o multitudine de camere IP cu diferite funcții: cum ar fi notificarea prin email în cazul în care a detectat mișcare în casă. De asemenea pot fi controlate de la distanță pentru a vedea în toate colțurile camerei.  

2. O priză programabilă /inteligentă

Cum ne poate ajuta asta, vă întrebați? Ei bine hoții vânează în principal casele goale. Dacă le dăm impresia că suntem acasă atunci ei vor sta departe. O priză programabilă ne ajută să punem în funcțiune televizorul, luminile sau orice tip de aparatură electrocasnică, la diferite ore din zi, pentru a speria hoții dar și pentru a economisi energie. Am putea lăsa aparatele pornite pe toată perioada vacanței însă costurile ar fi destul de mari. Un astfel de gadget poate porni electrocasnicele doar câteva ore pe zi.

3. Un smartphone vechi/nefolosit

Da, chiar și ceva vechi, pe care l-am pus deoparte pentru că nu ne mai place,  poate fi reutilizat în alt scop. Cu ajutorul unor aplicații disponibile gratuit în Google Play sau App Store putem transforma un smartphone într-o cameră de supraveghere. Și ne va proteja de hoți. Poziționăm telefonul într-un loc cu vizibilitate asupra camerei. De preferat cu ajutorul unui suport pentru a ne asigura că rămâne nemișcată. Desigur, va trebui să lăsăm telefonul conectat la priză. Și la o rețea Wi-Fi pentru a transmite imaginile live către telefonul sau laptop-ul nostru.

În concluzie, fă ceva să scapi de hoți!

Acestea ar fi câteva idei despre cum am putea să ne protejăm de hoți chiar și atunci când suntem departe de casă. Sunt soluții la îndemână, pe care oricine le poate pune în aplicare în câteva minute.

SuperMișto.ro vă pune la dispoziție o gamă largă de camere IP și diferite accesorii sau gadget-uri. Pentru mai multe noutăți și oferte din domeniul gadget-urilor și tehnologiei urmăriți-ne pe Facebook SuperMișto sau abonați-vă la newsletter.

Pareri

pareri