Dacă vrei să achiziționezi un Sistem de Supraveghere și ai aruncat o privire la ce se găsește pe piață, probabil ai constatat deja că ai de ales între două variante: Cameră IP Wireless și Cameră de Supraveghere Analogică.

Cea din urmă e mai puțin performantă, însă mai ieftină. Merită totuși să faci compromisuri pentru un preț mai mic când vine vorba de securitatea ta și a casei sau afacerii tale?

În acest articol îți vom răspunde la această întrebare și te vom ajuta să iei o decizie.

Ce este o Cameră IP și prin ce se deosebește de o Cameră Analogică?

O cameră IP (Internet Protocol) este o cameră video care transmite date printr-o rețea IP. Cu alte cuvinte imaginile sunt întâi stocate într-un server cloud, apoi redate. O cameră analogică, pe de altă parte, salvează datele pe hard disk-ul unui DVR (Digital Video Recorder), imaginile fiind redate pe televizor. Avantajul tehnologiei IP este că utilizatorul poate accesa datele online, de la distanță. Într-unul dintre articolele noastre precedente am discutat pe larg toate avantajele unei Camere IP și în ce scopuri se poate folosi aceasta.

Camera IP Wireless poate fi accesată de oriunde cu ajutorul unui smartphone.

Sunt 3 aspecte importante pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de a lua o decizie:

CALITATEA IMAGINII

Majoritatea Camerelor IP Wireless filmează în rezoluție HD sau Full HD. Acestea au o rezoluție a senzorului net superioară celei de pe o cameră analogică, care se limitează la 0.5 Mp. Camerele IP oferă claritate mai bună, chiar și de la distanță sau în condiții de lumina slabă, iar imaginile pot fi mărite fără a pierde din calitate.

EFICIENȚA COSTURILOR

Deși achiziția unui Sistem de Supraveghere Analogic s-ar putea să te coste mai puțin acum, pe termen lung vei fi mai câștigat dacă vei merge pe mâna unui Sistem de Supraveghere IP.

O cameră IP Wireless este foarte ușor de instalat și nu necesită cabluri și echipamente adiționale. În plus, Camerele IP au un unghi de vizualizare larg. Asta înseamnă că pot acoperi o zonă mai mare. Dacă te gândești să mergi pe mâna unui Sistem de Supraveghere Analogic s-ar putea să fii nevoit să investești în mai multe camere pentru a acoperi aceași zonă.

ANALIZA VIDEO ȘI ALTE FUNCȚII

Camerele IP îți oferă posibilitatea de a marca anumite „evenimente” petrecute în câmpul său vizual. Indiferent că e vorba de mișcare, obiecte lipsă sau alte activități neobișnuite, senzorul va detecta totul. În acest fel nu vei mai fi nevoit să petreci ore în șir vizionând material video în căutarea unui „eveniment”, cum probabil ai face în cazul în care ai avea un Sistem de Supraveghere Analogic.

Stocare în cloud la un preț accesibil, control de la distanță cu ajutorul aplicațiilor, analiză video detaliată, toate aceste funcții îți vor eficientiza afacerea și îți vor face viața mai ușoară. Vezi aici alte 5 motive pentru care ar trebui să-ți instalezi o Cameră IP.

CONCLUZIE – CAMERĂ IP WIRELESS SAU CAMERĂ ANALOGICĂ?

Treptat tehnologia IP ia locul celei analogice când vine vorba de Sisteme de Supraveghere. Camera IP Wireless oferă soluții mai bune de securitate, prețuri mai avantajoase, ajută la optimizarea afacerilor și per total oferă o satisfacție mai mare clienților.

Un model de Cameră IP pe care noi il recomandăm este SMC24S. Acesta dispune de filmare FULL HD, microfon încorporat și include un card microSD de 16GB. Camera poate fi rotită vertical la 80 grade și orizontal la 270 grade, direct de pe telefon sau tabletă. Mai jos ai un tutorial video de instalare și utilizare al acestui device.

Fie că o vei folosi în scop personal sau profesional, nu vei da greș cu SMC24S, iar dacă vrei o cameră cu un design mai extravagant poți alege modelul SMROB001. Datorită formei de roboțel, acesta poate fi ascunsă la vedere foarte ușor. Nimeni nu va bănui ce se ascude de fapt în spatele acestei jucării.

Dacă te-am convins cu privire la atuurile camerelor IP wireless, te invităm să arunci o privire în magazinul nostru online. Sigur o să-ți placă ce găsești.

 

Pareri

pareri