Autonomia unei boxe e importantă. Mai ales dacă ți-ai propus să o iei cu tine când pleci în excursie la munte sau la mare, în locuri unde n-ai acces la prize. Mai contează și la ce condiții de funcționare o vei supune. Nu toate boxele sunt la fel. Deci nu te aștepta să se comporte mereu la capacitate maximă precum spun specificațiile producătorilor. Unele sunt concepute să aibă o autonomie de invidiat. Cifra maximă la autonomie pare să fie de 24 de ore, la boxele de marcă, de ultimă generație. Majoritatea boxelor de pe piață au autonomie de 2-3 ore.
Autonomia – factori determinanți
Dar, ce anume influențează autonomia și ce poți face așa încât să te bucuri de boxa ta mai mult până să o încarci din nou?
- Autonomia este influențată de felul în care folosești boxa. De exemplu, dacă vrei să faci o petrecere cu muzică la maxim și să folosești o boxă portabilă, atunci te astepți să nu te țina mai mult de 2 ore.
- Mai contează și condițiile de recepție dacă o folosești pe mod radio sau dacă e conectată via Bluetooth la o distanță mai mare decât cea indicată (adesea 10 m față de sursă).
- Unele boxe sunt concepute să fie utilizate în interior, altele ca să fie utilizate în exterior. Cele cu utilizare în exterior sunt mai rezistente la intemperii (ploaie, stropi, praf, etc.) Unele boxe sunt concepute pentru a fi folosite la piscine, chiar să plutească pe apă și să nu sufere în caz de mici scufundări.
- Mai conteaza desigur și tipul de acumulator intern pe care îl are respectiva boxă.
Bine de știut
Așadar, atunci când îți iei o boxă, n-o cumpăra pe cea care îți face cu ochiul sau care este mai accesibilă! Cercetează mai întâi specificațiile tehnice pe care le are. Și dacă vezi că e ce-ți trebuie, comand-o ca să te bucuri de ea. Mai trebuie să știi că nu toate boxele scumpe sunt și de calitate. Prețul nu este criteriul esențial în selecția unei boxe, ci specificațiile tehnice pe care le are. Dar, despre acestea poți afla mai multe din TOP-ul celor mai bune boxe pe care merită să le ai.
Comentarii recente