Păstrarea casei în siguranță ar trebui să fie una dintre prioritățile dvs. Din fericire, tehnologiile au evoluat astfel încât nu mai e nevoie sa treceti printr-un proces de instalare lung și complicat. Una dintre camerele de supraveghere cele mai moderne este camera IP. Ea funcționează cu ajutorul protocolului Internet și transmite înregistrări și alte date prin rețea. Există mai multe tipuri de camere IP. Iată asemănările și diferențele în rândurile de mai jos. Ele trebuie analizate în funcție de necesitățile de supraveghere, înainte de achiziția camerelor.

Conectată la rețeaua locală sau wireless?

Alegerea între acestea două este destul de ușoară, pentru că diferența este clară și este ușor să determinați dacă vă trebuie una conectată la rețeaua locală sau una wireless. După cum sugerează și numele, camerele cu fir sunt legate direct de computer sau de alte dispozitive (ex.router). În timp ce acelea wireless sunt conectate la rețea prin Bluetooth sau Wi-Fi. Ambele au argumente pro și contra. Cele wireless sunt mai ușor de mutat dintr-o cameră la alta dar ar putea avea o conexiune mai slabă sau cu întreruperi. În timp ce camera IP cu fir este greu de mutat, ea vă garantează o conexiune stabilă. De asemenea, camerele IP fără fir sunt mai ușor de instalat decât cele cablate.

Forma

Forma joacă un rol important când vine vorba de camere de supraveghere. Există două tipuri majore de camere de supraveghere IP: bullet (glonț) și dome (dom). Camerele de tip bullet au o formă mai alungită și sunt îndreptate către o singură direcție. Camerele de tip dom sunt rotunde ca formă, de obicei sunt instalate pe tavan și e greu de determinat în ce direcție filmează.

Dacă sunteți în căutarea unei camere de supraveghere pentru utilizare în aer liber, camera IP dom e cea mai indicată (depinde și dacă aveți un loc potrivit în care să o montați). Pentru supravegherea în interior, alegeți o cameră de tip bullet. Diferența importantă poate fi remarcată și când vine vorba de unghiul de filmare. Deoarece camera bullet este îndreptată într-o singură direcție, aceasta are o capacitate mai mică de acoperire decât camerele dom. Un alt lucru de reținut este acesta: este mai greu să schimbați lentilele camerelor de tip dom decât a celorlalte.

Caracteristici importante la o cameră IP

Înainte de a achiziționa o cameră IP, asigurați-vă că dispune de toate caracteristicile pe care le căutați. Aceasta ar putea include vizibilitatea pe timp de noapte, ceea ce înseamnă că are LED-uri cu infraroșu încorporate, care au ca rezultat o imagine nocturnă mai bună. De asemenea, ar trebui să luati în considerare rezoluția de filmare (megapixelii). Acest lucru este esențial în special dacă sunteți în căutarea unei camere de supraveghere pentru exterior. Acordați atenție altor funcții cum ar fi zoom, înclinare, mișcare lentă și așa mai departe. Această parte este specifică fiecărui cumpărător, depinde ce căutați.

Bine de stiut

În magazinul nostru online găsiți camere IP de interior sau exterior, de mai multe tipuri. Vă putem ajuta să alegeți exact camera de care aveți nevoie în funcție de nevoi, buget, caracteristici, formă și amplasament. Ne puteți contacta prin e-mail cadou@supermisto.ro, telefon 0721-797910 (L-V 10-18) sau pe Facebook și vă vom ajuta cu plăcere.

Foto: Viatech

Pareri

pareri