Ai vrut să-ți cumperi sisteme audio de curând și ai întâlnit tot felul de termeni tehnici necunoscuți care te-au împiedicat să iei o decizie? E de înțeles. Trebuie să știi măcar în general ce face fiecare și de ce ți-ar trebui. Altfel riști să dai bani degeaba pe niște gadget-uri pe care nu le poți folosi așa cum ai nevoie.

Tocmai de asta trecem în revistă câteva tehnologii folosite in acest moment pentru o multime de gadget-uri de pe piață, inclusiv pentru boxe și căști.

NFC (Near field communication)

Este o tehnologie care îți permite să detectezi gadget-uri din apropiere (telefoane, boxe, căști, etc) , să te conectezi simplu la ele și să transferi date fără să ai nevoie de internet.  Volumul de date transferat este relativ mic dar la fel este și consumul de energie. Datorită distanței mici dintre gadget-uri (câțiva cm), conexiunea e sigură. Se folosește într-o mulțime de situații, inclusiv atunci când vrei să conectezi telefoane, tablete, boxe, căști, console. Tehnologia aceasta se folosește și pentru plăti la comercianți, acces în clădiri, facilitează lucrul cu anumite aplicații și punerea in comun de informații diverse. Merită să ai NFC pe dispozitivele tale? Cu siguranță da.

BT (Bluetooth)

Este un standard foarte răspândit de conectare între mai multe dispozitive fără să fie nevoie de cabluri între ele. Poți să conectezi prin acest standard atât dispozitive mobile cât și statice (gadget-uri din casă dotate cu Bluetooth). Conectarea de telefoane, tablete, console, boxe și reprezintă doar o parte din ceea ce știe să facă Bluetooth. Poate conecta imprimante, mouse-uri, tastaturi, playere, dispozitive de medicale și de fitness, aerul condiționat, GPS-uri, camere foto/video, etc. Avantajul este că aceste dispozitive pot fi și la 10 m distanță. Conexiunea e sigură pentru că folosește autentificare și criptarea datelor.

DLNA (Digital Living Network Alliance)

Este o punte de legătură între echipamentele pe care le ai în casă. Poți să vezi pe televizor un film care se află pe computer, să asculți muzică de pe telefon pe echipamentele audio din casă și alte lucruri asemănătoare care îți ușurează viața. Ca să reușești acest lucru presupune ca în casă să existe o rețea (cu cablu sau fără) de bună calitate. În ultimii ani au fost fabricate o mulțime de dispozitive care au kit-uri DLNA așa că probabil ai și tu așa ceva acasă. Mai trebuie doar să le conectezi (plug & play) via rețea și să începi să le folosești.

Airplay

Este o modalitate de a transmite audio / video în timp real (streamimg). E dezvoltată de cei de la Apple și funcționează cu echipamentele produse de ei. Folosind rețeaua Wireless din casă (sau Bluetooth, dacă Wireless nu e disponibilă) poți transmite date de pe iPhone, iPod, iPad sau de pe computer către un sistem receptor de genul Home Theater. Este o modalitate accesibilă de a folosi arhiva de muzică de pe computer pe sistemele audio din casă – căști, boxe, etc. Funcționează chiar și simultan. Adică să trasmiți muzică pe boxele din fiecare cameră iar telefonul din dotare va funcționa ca o telecomandă. Cool, nu-i așa?

Gadget-uri audio în portofoliul Supermișto

După ce am făcut și noi procesul de selecție pe care îl faci tu acum, am decis că pentru noi cel mai bun este Bluetooth. Așa că în portofoliul nostru găsești multe și dar nu numai. Am încercat să oferim modele care să redea bine sunetul, chiar și pentru cei mai pretențioși clienți ai noștri. Să fie ușor de folosit și să aibă un preț bun pentru oricine își dorește să le achiziționeze.

Contactează-ne prin e-mail cadou@supermisto.ro, telefon 0721-797910 (L-V 10-18) sau pe Facebook (non-stop!) dacă ai întrebări sau dacă vrei să comanzi produse din .  

Pareri

pareri