Fiecare produs electronic funcționează în parametri normali într-un anumit interval de temperaturi. Producatorii indică această marjă așa încât utilizatorii să nu aibă parte de surprize, însă nu au cum să estimeze toate temperaturile extreme și situațiile specifice. Acestea nu-s lucruri noi de vreme ce și răspânditele telefoane suferă similar. Marja de siguranță este de la -15 grade C și până la 35 grade C. E posibil ca unii producatori să indice o marjă mai largă.

Cifre de folos 

Vom prezenta mai jos câteva informații care să limpezească lucrurile, pe grupe de temperaturi.

Temperaturile extreme negative. La -15 grade ecranele gadget-urilor încep să dea rateuri de scurtă durată, după cate se restabilesc. Acestea sunt semne că suportă greu condițiile existente și că ar trebui să luați măsuri. Sunt unele echipamente care avertizează utilizatorii că se află în spatii excesiv de reci sau calde, dar cele mai multe nu fac asta. La -20 – 25 grade echipamentele se descarcă brusc și unele se opresc din funcționare.  La -30 grade majoritatea echipamentelor de tip gadget nu mai funcționează. Temperaturile acestea sunt rare la noi în țară, dar dacă vă prinde gerul la munte cu automobilul, merită să știți de ce nu mai filmează si GSP-ul pare că a obosit. Nu vă panicați, lăsați-le închise. Ele se vor restabili când temperatura va crește puțin.

Temperaturile extreme pozitive. Situații similare se petrec și când e vorba de temperaturi excesiv de ridicate. La temperaturi în jur de 40 de grade bateriile încep să cedeze, se descarcă foarte repede. Unele echipamente se încing periculos de mult și chiar au fost cazuri în care unele au luat foc. Dacă nivelul de căldură crește treptat într-un spațiu închis e posibil ca acele componente fabricate din plastic să înceapă să se topească. Nu e de mirare, câteodată și caldarâmul se topește!

Temperaturile extreme îți afectează gadget-urile? Uite ce ai de făcut

  • În măsura posibilului să folosiți sistemele de climatizare în mașină, casă, birou.
  • Să cunoașteți limitele gadget-urilor pe care le aveți. Majoritatea gadget-urilor de pe piață se descurcă decent în limitele indicate de noi mai sus.
  • Să nu le folosiți în ger extrem sau în căldură toropitoare – riscați să rămâneți fără ele.
  • nu lăsați gadget-urile auto în mașină pe astfel de temperaturi. Deconectați-le de la automobil și luați-le în casă, la temperaturi suportabile.

Efortul de a le proteja nu e chiar așa mare precum pare, pentru că intervalele cu temperaturi extreme sunt scurte, uneori câteva zile vara și alte câteva zile iarna. Dacă ați investit mult în gadget-urile pe care le aveți, merită! Noi vă invităm în  de gadget-uri ca să vedeți ce mai e nou.

Ne puteți contacta prin e-mail cadou@supermisto.ro, telefon 0721-797910 (L-V 10-18) sau pe Facebook și vă vom ajuta cu plăcere.

Ultima actualizare 12 iunie 2019

Pareri

pareri