Analizând câteva zeci de modele de toate formele și dimensiunile, am ajuns la concluzia că această Boxă Bluetooth Portabilă este cea mai tare Boxa Bluetooth pentru majoritatea oamenilor.

Calitatea sunetului (la volum scăzut, la 50% și la Cea-mai-buna-boxa-bluetooth-portabila-pret-300x240Maxim), autonomia, portabilitatea (greutate, dimensiuni) dar și ușurința în utilizare au fost principalele criterii de diferențiere.

Sunetul dezamăgitor produs de majoritatea telefoanelor, tabletelor, laptop-urilor este motivul principal pentru care oameni se gândesc să cumpere o boxă externă; la ce bun că ai radio, MP3 player, videoplayer, televizor… chiar la tine în buzunar, dacă sunetul este mult sub limita acceptabilului?

Goana pentru a face aceste device-uri mai subțiri, mai ușoare, mai mici, a limitat mult prea mult spațiul pentru difuzoarele încorporate. Este aproape imposibil să obții un sunet decent cu incinte acustice de dimensiunea unui bob de piper

 

Ce ne facem cu autonomia?

Când vine vorba de autonomie, cu sigurană toți am vrea ca bateria să țină zile întregi, dar trebuie să ținem cont că autonomie mare, înseamnă greutate și dimensiuni mărite, ceea ce sacrifică din portabilitate.

Ușurința în utilizare a fost de asemenea un criteriu important. Muzica face viața mai frumoasă oricui, de la adolescenți la cei la vârsta a treia.

În timp ce adolescenții se pricep la orice are tastă, pensionarilor le vine mai greu să țină pasul. Modelul ales, pornește direct în modul Bluetooth pentru cei ce vor să o conecteze la telefon, dar și începe să cânte direct dacă are un card (sau stick) cu muzică montat.  

Astfel, operarea se reduce la acționarea butonului Pornit/Oprit pentru cei ce nu au aparate bluetooth sau nu se pricep să facă conectarea. Cu toate că e foarte ușor de învățat din video de aici.

Am fost la un pas să alegem un model foarte apropiat ca performană și care costă la fel, dar are design diferit și carcasă de metal. Când vine vorba de design, fiecare are propriul gust.

 

cutia-cu-muzicapret-300x264Carcasa de metal nu aduce neapărat un sunet mai bun. Cu toții știm că boxele de calitate sunt din lemn, așa că metal vs plastic nu e un avantaj.

Dimpotrivă, considerăm modelul de plastic mai portabil, fiind evident mai ușor.

Mai mult, designul rotund, fără muchii și colțuri este de preferat în cazul în care o scapi pe jos.

 

 

De ce îți trebuie o Boxă Bluetooth Portabilă?

Vremurile s-au schimbat și odată cu ele și felul în care ne relaxăm, felul în care consumăm media (filme, muzică, radio) sau felul în care comunicăm.

Laptopul (sau pc-ul) și tableta sunt noul Televizor. De ce să îți organizezi viața în funcție de programul și orele de difuzare al emisiunilor preferate, în loc să te uiți la ce vrei, când vrei, pe internet? Reclamele interminabile aproape că te scot din starea plăcută, în care poate reușește să te pună un film de calitate.

Telefonul este noul radio. Și noul walkman. Și noul MP3 player. Și noul fel în care vorbești pe gratis în toată lumea cu programe ca Skype, Whatsapp, Facetime, etc. Pentru mulți este și noul aparat pe care urmăresc știrile sau filmulețe educative pe Youtube.

Ei bine, pentru toate situațiile de mai sus, experiența este mult îmbunătățită de folosirea unei Boxe Portabile.

Oricât de mult a înaintat tehnologia, o incintă acustică de dimensiuni semnificativ mai mari decât ce se poate monta într-un laptop, tableta, telefon face o diferență enormă!

Muzica se aude infinit mai bine, sunetul este mai plin, mai cald, are spațialitate. Poți intra într-adevăr în atmosfera și suspansul filmului pe care îl urmărești. Experiența multimedia este acum completă!

Alte situații

Dar sunt și alte situații în care o Boxă Portabilă își găsește utilitatea. Cu siguranță nu ai un sistem audio în fiecare cameră din casă. E foarte ușor să iei boxa cu tine în bucătărie, pe balcon, în dormitor, fără bătai de cap cu fire, alimentatoare, etc.

Chiar și cei fără telefoane/tablete inteligente se pot bucura ascultând radio FM sau muzică de pe cardul de memorie sau USB stick. Astfel operarea boxei devine banală, chiar și pentru cele mai atehnice persoane.

În parc, la picnic, la grătar, pe plajă, la pădure, pe munte. Oriunde vrei să înveselești atmosfera ascultând melodiile preferate, o boxă bluetooth portabilă este mai mult decât binevenită.

 

Cum am ales Cea Mai Bună Boxă Bluetooth Portabilă

Analizând peste 20 cele mai răspândite modele de pe piață, am încercat să găsim echilibrul perfect, între calitatea sunetului, dimensiuni și portabilitate și ușurința în utilizare.

Pentru mulți, poate este un produs folosit zilnic, care îl poartă în rucsac peste tot. La școala, la sport sau oriunde se strânge gașca. Alții îl vor vor folosi doar ocazional, la un grătar duminica sau prin concedii.

Astfel am întocmit o listă de criterii care să mulțumească pe cât mai mulți:

  • calitatea sunetului
  • portabilitate
  • autonomie
  • funcție radio FM și MP3 player
  • utilizare ușoară

Toate sursele de review-uri și site-uri specializate în analiza calității audio sunt de acord cu un lucru: tehologia bluetooth de transmisie de la sursă la orice speaker, indiferent de dimensiuni și calitatea construcției, are o pierdere ușoară de calitate. Este limitarea transmisiei fără fir care trebuie avută în vedere.

Totuși pentru majoritatea persoanelor, fără o ureche antrenată, aceste diferențe nu pot fi percepute. În plus, o boxă bluetooth portabilă nu este pentru audiofili, ci pentru cei ce vor o muzică în fundal. Este folosita de multe ori în exterior sau la petreceri unde se vorbește și este mult zgomot oricum.

 

Cum rămâne cu NFC

Pentru cine nu știe, Near Field Communication este boxa-portabila-bluetooth-nfcpret-300x275tehnologia care se zbate să obțină adoptare în masă de către utilizatori. Mai toate telefoanele și tabletele “scumpe” au tehnologia NFC încorporată.

Practic, este un sistem care te ajută să faci mai ușor și mai rapid conexiunea între două dispozitive. Apropii cele două aparate în zona în care fiecare are senzorul NFC și se “înțeleg singure” – conectare automată.

Am spune că aproape nu contează. Boxa externă odată conectată prin Bluetooth (pairing) este ținută minte de telefon. Data viitoare se conectează fără să mai intervenim în setări. În plus, majoritatea celor care au NFC la telefon, îl țin oprit ca să salveze bateria. NFC are încă foarte puține utilizări, și atunci cine are, îl ține închis. Până intri în setări, pornești NFC, atingi aparatele, durează cam tot cât faci conexiunea pe Bluetooth.

Pentru cine nu poate însă fără tehnologia de ultimă oră, există și modelul cu NFC+ lumini ca la discotecă – puțin mai scump.

 

Concluzie – Cea Mai Bună Boxă Bluetooth Portabilă

Disponibilă în 4 culori diferite, alegerea noastră nu a dezamăgit stickpe nimeni. Finisaj de calitate, sunet plăcut, bass puternic, aproape că te invită să o iei cu tine peste tot 🙂

Sperăm să găsești util articolul nostru și să te ajute să faci alegerea potrivită pentru tine.

blue-white-pret-300x168

Recomandăm cu căldură să îți achiziționezi de la noi o boxă portabilă și să te bucuri de cea mai mare perioadă de retur. Avem transport gratuit și 2 bonusuri pe care nu le oferă nimeni: un stick de memorie de 8 Gb pe care poți să pui până la 1000 melodii (5h muzică) și un suport de telefon cu sistem ventuză.

În plus în acestă perioadă boxele sunt La Ofertă – ai și un preț special 🙂

Pareri

pareri