Dacă ești posesorul unei Camere Video Sport și te gândești să achiziționezi o Cameră Auto pentru automobilul tău, probabil te-ai întrebat dacă nu cumva ai putea folosi Camera Video Sport ca dispozitiv de supraveghere auto. În rândurile următoare vei găsi răspunsul și argumentele.

 

POȚI FOLOSI CAMERA VIDEO SPORT PE POST DE CAMERĂ AUTO, ÎNSĂ NU AR FI O SOLUȚIE IDEALĂ

Pe piață se găsesc câteva alternative la Camera Auto, iar Action Cam-urile se numără printre acestea. Totuși, sunt câteva motive pentru care nu ar trebui să folosești o Cameră Video Sport drept Cameră Auto. Asta pe lângă faptul că ar fi un dispozitiv destul de scump pentru a fi lăsat să stea în mașină!
Iată de ce ai avea nevoie pentru a folosi un Action Cam pe post de Cameră Auto:

  • Carcasă submersibilă sau carcasă normală pentru camere Action Cam. Dacă mergi pe mâna unei carcase subacvatice va trebui să o găurești pentru a avea acces la butoane.
  • Adaptor auto USB de 12V sau încărcător. Acesta se va conecta la brichetă. Ca o alternativă, Camera Video Sport se poate conecta direct la sistemul electric al mașinii.
  • Suport de bord. Acesta poate fi improvizat, însă va trebui să ofere stabilitate și să mențină camera spre direcția potrivită.

După ce criterii trebuie să îți alegi o Cameră Auto bună.

 

Cameră Video Sport în mașină

Cameră Video Sport în mașină

CUM FOLOSEȘTI O CAMERĂ SPORT PE POST DE CAMERĂ AUTO

În primul rând va trebui să te asiguri că dispozitivul dispune de funcția loop recording. Aceasta permite înregistrarea de clipuri noi chiar și atunci când nu mai e spațiu de stocare disponibil. Funcția de loop recording face posibil acest lucru prin ștergerea fișierelor vechi. Dacă device-ul nu beneficiază de această funcție, ștergerea înregistrărilor vechi va trebui realizată manual.
Următorul pas este introducerea camerei în carcasă pentru a putea fi montată pe suportul de bord. Suportul poate fi atașat de bord sau de interiorul parbrizului. Asigură-te că device-ul este orientat spre direcția potrivită.

Ultimul pas este conectarea camerei la brichetă cu ajutorul unui adaptor sau încărcător USB de 12V. Dacă preferi poți conecta camera direct la sistemul electric al mașinii. Acum device-ul este pregătit de filmare.

Ia-ți o Cameră Sport performantă capabilă să filmeze sub apă. Acest model vine la pachet cu o carcasă submersibilă și se poate monta pe parbrizul mașinii. Mai jos ai un tutorial video în care îți arătăm ce poate face această cameră și cum poate filma din mașină.

 

 

DE CE NU AR TREBUI SĂ FOLOSEȘTI O CAMERĂ SPORT PE POST DE CAMERĂ AUTO

Iată 5 motive pentru care ar trebui să te orientezi spre o Cameră Auto de specialitate:

  • Prețul. Majoritatea Camerelor Video Auto sunt mai ieftine decât un Action Cam.
  • Loop Recording. Această funcție este extrem de importantă. Majoritatea Camerelor Auto dispun de Loop Recording.
  • Inconveniența. Folosirea unei Camere Sport nu ar fi o soluție tocmai practică. Va trebui să o montezi și demontezi de fiecare dată când te urci la volan.
  • O Cameră Sport ar atrage atenția hoților. Un Action Cam lăsat în mașină ar fi o țintă destul de ușoară pentru hoți, având în vedere că aceste dispozitive sunt ceva mai scumpe decât Camerele Auto.
  • Durabilitate. Temperatura din interiorul mașinii poate ajunge la valori foarte ridicate, în special vara. Camerele Video Auto sunt concepute în așa fel încât să reziste în astfel de condiții. O Cameră Sport, pe de altă parte, nu este făcută pentru a sta într-o mașină pentru perioade lungi de timp. Expunerea îndelungată la temperaturi ridicate ar putea degrada Camera Video Sport.

 

ALTE FUNCȚII PE CARE O CAMERĂ AUTO LE OFERĂ ÎN PLUS

Unele Camere Auto sunt dotate cu lentile profesionale și senzori de șoc. Aceste opțiuni ajută la colectarea unor date clare, importante în eventualitatea unui accident. Senzorii de șoc detectează orice fel de impact și shimbare în accelerație. Cu ajutorul acestora camera marchează anumite evenimente ca importante pentru a evita ștergerea automată a filmărilor.

Concluzia este că vei resimți destul de pregnant faptul că nu ai pe bord o cameră dedicată filmărilor din trafic. Îți vor lipsi funcțiile care îți vin in ajutor în caz de incident în trafic. Pentru că, până la urmă, scopul pentru care filmezi nu reprezintă un moft ci să ai un martor de trafic. Se va vedea clar scopul pentru care au fost concepute cele două tipuri de camere.

Dacă aceste motive ți-au dat de gândit în vederea achiziționării unei camere auto intră aici pentru a vedea oferta noastră.

Pareri

pareri