Înainte de pandemie spargerile de locuințe înregistrau o scădere globală. În acest moment pierderile provocate de ele sunt de miliarde de dolari și rata infracționalității crește. Și România intră în această statistică. S-a constatat că doar 24% din populație folosește un sistem de securitate pentru a-și proteja proprietățile și pe cei dragi și că aproape 30% nu fac nimic pentru a descuraja spărgătorii.

Multe persoane spun că după ce s-au confruntat cu o spargere și-au schimbat încuietorile, 41% au adăugat un sistem de alarmă la domiciliu și 38% au instalat camere de supraveghere. O spargere vine cu pierderi emoționale și financiare. De aceea, e important ca toată lumea să înțeleagă că siguranța este un stil de viață, nu o reacție la ceva rău care s-a întâmplat deja. Nu puteți fi siguri că dacă va pregățiți n-o să fiți niciodată victima lor dar acțiunea voastră de acum poate face spargerile mai puțin probabile.  

Iată cum poți să-ți păstrezi casa și familia în siguranță

Stai departe de rețelele de socializare – cel puțin când vine vorba de casa ta. 60% dintre victimele spargerilor au declarat că sunt active pe rețelele de socializare și că postează frecvent despre ce intenționează să facă – ieșiri în oraș, drumuri la cei dragi, vacanțe, etc. Spărgătorii abia așteaptă să afle că nu este nimeni acasă! Nu etichetai postările cu locația ta și nu da share la fotografii în timp ce ești încă plecat de acasă.

Fă-ți asigurare. Una dintre cele mai bune modalități de a atenua consecințele unui efracții este să îți asiguri obiectele de valoare – fie că ești proprietar de casă și bunuri fie că ești chiriaș. Dacă ai bunuri de neînlocuit, ia în considerare un seif pentru casă care este încastrat în perete sau prea greu pentru ca un hoț să fugă cu el.

Poartă de grijă casei și curții. Crezi sau nu, amenajarea curții poate juca un rol important în evitarea problemelor. Păstează arbuștii și copacii tăiați, astfel încât să nu devină ascunzători. Dacă pleci în vacanță, asigură-te că cineva tunde gazonul, astfel încât să nu pară că e vorba de o gospodărie părăsită.

Instalează un sistem de supraveghere la domiciliu. Instalarea unui sistem de supraveghere în interiorul casei costă mai puțin decât crezi. Nu constă decât în achiziționarea unor camere IP accesibile, care se montează și se folosesc foarte ușor. În plus, majoritatea spărgătorilor recunosc că ar evita o casă cu un sistem de securitate pentru a căuta o țintă mai ușoară.

Consultă aceste detalii dacă ești hotărât să folosești o astfel de soluție.


Folosește încuietori performante. Încuietorile standard pentru ușile caselor și apartamentelor nu sunt cele mai sigure. Este ușor să schimbi o încuietoare de bază cu una care îndeplinește standarde ridicate de securitate și are reputația de a-i reține pe infractori. 

Conștientizează punctele slabe. Căută vulnerabilități de securitate în jurul casei tale. Poate fi vorba de o ușă glisantă de sticlă, de o alee neluminată de la mașină până la ușa din față a casei. Adăugarea unei încuietori suplimentare sau a unei lumini exterioare cu senzor pentru detectarea mișcării oferă o securitate suplimentară și te ajută să dormi mai bine noaptea. Sau să pleci liniștit acolo unde ai nevoie știind că ai casa în siguranță.

Vorbește cu proprietarul. Dacă ești chiriaș, prezinți un risc ridicat de efracție. Citește contractul de închiriere și discută cu proprietarul despre orice problemă de securitate pe care o ai. Întreabă dacă poți înlocui încuietoarea din apartament sau dacă poți monta camere de supraveghere.

Adăugă o cameră de supraveghere în curte. Uneori, tot ce ai nevoie este o camere de supraveghere pentru a speria un potențial intrus. Soneriile cu camere video reprezintă o altă modalitate de a le spune spărgătorilor că sunt urmăriți.

Nu aștepta. Prea mulți oameni lasă securitatea casei pe ultimul loc al priorităților. Este ușor să crezi că spargerile li se întâmplă altora nu ție, dar adevărul este că se poate întâmpla oricui. Acționează acum pentru a te asigura că locuința, obiectele de valoare și cei dragi sunt protejați.

Avem ce-ți trebuie

În portofoliul Supermișto gasești camere IP de supraveghere, atât pentru interior cât și pentru exterior. Se livrează rapid în condiții de siguranță, cu garanție și instrucțiuni de montaj și folosire. Exact, nu ai nevoie de un tehnician care să te ajute – atât de simple sunt lucrurile. Cu ajutorul camerelor vei putea vedea în timp real situația de la tine de acasă oriunde te-ai afla. Mai avem în portofoliu sonerii cu camere video și proiectoare LED cu carde îți poți lumina casa și curtea ca ziua. Cu siguranță că, înarmat cu toate aceste gadget-uri, vei fi ocolit de hoți. Nimeni nu vrea să fie luat “ca din oală”, cum se spune. Sună-ne și te vom consilia gratuit în privința celor mai potrivite modele cu care să îți păstrezi casa și pe cei dragi în siguranță.

Pareri

pareri